Naslovnica / NOVICE / Na 26. razstavi Dobrot slovenskih kmetij nagrajena tudi kopica kamniških dobrot

Na 26. razstavi Dobrot slovenskih kmetij nagrajena tudi kopica kamniških dobrot

V podaljšanem vikendu, od 21. do 24. maja 2015, je v Minoritskem samostanu na Ptuju potekala tradicionalna, že 26. razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri so predstavljeni izdelki, ki so bili nagrajeni z odličji, oz. so, po treh zaporednih zlatih priznanjih, prejeli zlati znak kakovosti. Zelo dobro so se odrezali tudi izdelki iz kmetij na Kamniškem.

V prostorih Minoritskega samostana na Ptuju je bilo tudi letos moč videti in poskusiti najboljše izdelke, ki jih ponujajo slovenske kmetije. Pravzaprav ne le iz Slovenije, ampak tudi iz zamejstva in sosednjih držav.

Stroga strokovna komisija je letos ocenila skoraj 1200  izdelkov, ki so razdeljeni v različni kategorije, med ocenjenimi izdelki pa so se, pod strogimi očmi, nosovi in jeziki ocenjevalcev, znašli tudi izdelki in proizvodi s kmetij s Kamniškega, ki se lahko pohvalijo s kar nekaj prejetimi priznanji.

trznica_april2015121

Zlato priznanje za sir oz. sirek trnič sta prejeli kmetiji Pr’ Gabršk, Helena in Jože Koprivšek iz Češnjic ter kmetija Pr’ Španc, Tatjana Koželj, ki je poleg tega prejela tudi srebrno priznanje za skuto iz kislega mleka.

trznica-post201561

Kmetija Pri Homarju, Frančiška Bodlaj z Gradišča v Tuhinju je prejela zlato priznanje za domač dimljeni sir.

fani bodlaj

Kmetija Pr’ Bezlu oz. Ireni Pibrernik iz Suhadol, je poleg srebrnega priznanja za probiotični jogurt, prejela tudi zlato priznanje za sir namenjen peki na žaru.

trznica-post2015201

 

Nagrajeni pa niso bili zgolj kamniški mlečni izdelki, saj je kmetija Pr’ Kajet s Kališa, oz. Bernardka Hribar, prejela kar tri zlata priznanja za krušne oz. pekovske izdelke, in sicer za buhteljne, ovsene kekse ter janeževe upognjence, kar pa še ni vse, saj je Bernardka Hribar, za svoje buhteljne, prejela tudi poseben Znak kakovosti, ki si ga prislužijo zgolj izdelki, ki trikrat zapored prejmejo zlato priznanje.

trznica-post201581

 

Pri vsem skupaj je najbolj razveseljivo to, da so prejemnice priznanj povečini tudi redne ponudnice svojih izdelkov na tržnici Okusi Kamnika, ki poteka vsako zadnjo soboto v mesecu na kamniškem Glavnem trgu, kar pomeni, da nam le ta prinaša ne le dobre, ampak celo vrhunske in nagrajene dobrote najvišje kakovosti.

Naslednji tržni dan na Glavnem trgu bo že to soboto, 30. maja 2015, zato jo le obiščite, pri tem pa se ne pozabite ustaviti tudi pri stojnicah vseh naštetih kamniških kmetij, ki so prejela priznanja na 26. razstavi Dobrot slovenskih kmetij.

Vsem dobitnicam priznanj iskreno čestitamo in jim želimo dobro delo tudi v prihodnje, nadejamo pa se, da bo prihodnje leto med dobitniki priznanj moč zaslediti še več visoko ocenjenih dobrot, ki nastajajo na kmetijah s Kamniškega konca.