Naslovnica / Črna kronika / Najstniška voznika sta ponoči povzročila dve prometni nesreči

Najstniška voznika sta ponoči povzročila dve prometni nesreči

V noči iz 20. na 21. septembra 2019 so gasilci in reševalci posredovali pri dveh prometnih nesrečah, ki sta jih povzročila najstniška voznika avtomobila in mopeda.

Trčenje 18-letnega voznika v traktor

Prva nesreča se je zgodila včeraj okoli 21:40, in sicer na cesti med Topoloma in Mengšem, kjer je prišlo do trčenja osebnega vozila in traktorja.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ker je 18 letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Šinkovega Turna, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stan ceste in trčil v traktor, ki je pripeljal nasproti.

Zaradi razlitih motornih tekočin so morali na prizorišču nesreče posredovati tudi gasilci PGD Kamnik, Mengeš in Topole, ki so razlite tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter očistili čestišče.

K sreči pri trku nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan, so pa policisti povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Trk 17-letnega motorista v osebno vozilo

Do druge prometne nesreče je, nekaj po 2. uri zjutraj, prišlo na Moste – Brnik, jer sta pri Komendi trčila 17-letni mopedist in voznik osebnega vozila.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana so policisti z zbranimi obvestili in ogledom prizorišča nesreče ugotovili, da je nesrečo povzročil 17-letni mopedist, ki je z mopedom peljal v smeri proti Brniku, pri tem pa zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

17-letnik je bil v nesreči lažje poškodovan, zato je bil z reševalnim vozilom NMP Kamnik odpeljan v UKC Ljubljana, po vseh zbranih obvestilih, pa bodo policisti zoper povzročitelja nesreče izrekli ustrezen ukrep.

Tudi pri tej nesreči je bila potrebna pomoč gasilcev, ki so zavarovali in razsvetljevali prizorišče nesreče, posredovali pa so gasilci PGD Moste in PGD Kamnik.

Foto: PGD Moste