Naslovnica / Črna kronika / Naporen večer za gasilce: Vozilo v jarku in nevarna snov na Duplici

Naporen večer za gasilce: Vozilo v jarku in nevarna snov na Duplici

Kamniški gasilci so morali nocoj že dvakrat posredovati. Najprej pri prometni nesreči na cesti Pšajnovica-Zlato polje, kmalu zatem pa še na Duplici, kjer je prišlo do izliva nevarne kisline.

Prometna nesreča pri Pšajnovici

Pomoč gasilcev je bila ob 16.39 najprej potrebna na občinski cesti Pšajnovica–Zlato Polje v občini Kamnik, kjer je prišlo do prometne nesreče, saj je osebno vozilo s ceste zapeljalo v jarek, pri čemer se je ena oseba tudi poškodovala. Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamnik, Prevoje, Lukovica, Blagovica in CPV Domžale, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili protipožarno zavarovanje.

Izliv nevarne snovi na Duplici

Gasilci pa so bili na pomoč, ob 17.56, poklicani tudi na Duplico, saj je na Ljubljanski cesti v Kamniku, na nakladalni rampi Pošte, prišlo do izliva nevarne snovi. Pri nakladanju se je namreč prevrnil paket iz katerega je začelo iztekati čistilo za odtoke. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so z vpojnimi sredstvi posuli razlito tekočino in jo pobrali v posode za nevarne snovi, za odvoz in razgradnjo, pa bo poskrbelo podjetje Kemis.