Naslovnica / NOVICE / Naše mesto je v rožicah

Naše mesto je v rožicah

Na Občini Kamnik si prizadevamo, da bi še polepšali mestno jedro, na katero smo upravičeno ponosni. Mesto in ulice smo v preteklih letih v veliki večini obnovili, nekaj pa nas še čaka. Razvoj mesta je namreč povezan tudi s turizmom in ugledom ulic, posledično pa se samo mestno jedro razvija, če je lepše urejeno. Tako je Občina Kamnik pred letošnjo poletno sezono mesto olepšala z novimi zasaditvami, saj nam je pomembna kvaliteta bivanja tako stanovalcev kot tudi videz mesta, ki bo k nam vabil turiste. Vsekakor se je bolj prijetno sprehajati po urejenih ulicah in morda posedeti na klopci ob lepi cvetlični zasaditvi.

Od občinske stavbe do Glavnega trga smo postavili 20 novih korit iz brušenega betona, ki so zasajena z enoletnicami. Maistrov most in most na Usnjarski ulici krasi 30 obešank z enoletnicami, Šutno pa so polepšala korita s trajnimi nasadi tise, vrtnice, brina in sivke.

 

Sicer pa je Občina Kamnik že v aprilu skupaj s Krajevno skupnostjo Kamnik – center podarila krajankam in krajanom omenjene krajevne skupnosti bon oziroma zabojček rastlin za balkonsko zasaditev, ki so ga prejeli v Vrtnem centru Arboretuma Volčji Potok. Koriščenih je bilo preko 200 bonov, finančna sredstva pa je zagotovila Občina Kamnik.

 

Za zgledno urejeno mesto  skrbijo tudi naši marljivi sodelavci iz naslova javnih del, ki pa v teh dneh kosijo travnate površine, pometajo po mestu ter urejajo žive meje.

 

Vabljeni, da se sprehodite po starem mestnem jedru in si ogledate nove zasaditve, ki bodo pripomogle k še lepšemu izgledu našega Kamnika.

Vir: Občina Kamnik