Naslovnica / Črna kronika / Nemirna noč za gasilce in policiste: Prometna nesreča in požar

Nemirna noč za gasilce in policiste: Prometna nesreča in požar

Danes ponoči so kamniški gasilci bolj malo spali, saj so morali tekom noči posredovati kar dvakrat. Najprej na Viru pri Nevljah, kjer je prišlo do prometne nesreče, kasneje pa še na Ljubljanski ulici, kjer sta zagorela zabojnika za smeti.

Prometna nesreča

Ob 3.21 je nočni počitek gasilcem prekinilo obvestilo, da je med Vrhpoljami in Podhruško prišlo do prometne nesreče, v kateri je vinjen 18-letni voznik z vozilom zapeljal s ceste in se zaletel v brežino.

Gasilci PGD Kamnik so ob prihodu najprej zavarovali prizorišče nesreče, nato pa s tehničnim posegom odprli pokrov vozila ter izklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega voznika, z motornimi tekočinami polito cesto pa posuli z vpojnim sredstvom. Obenem so z razsvetlitvijo prizorišča nudili pomoč tudi policiji  ter vlečni službi pri natovarjanju poškodovanega vozila.

prometna-vir

Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili ugotovili, da je 18-letnik vozil osebno vozilo znamke VW Passat po reg. cesti Kamnik – Ločica in izven naselja Soteska, zaradi vožnje z neprilagojeno hitorostjo, zapeljal iz vozišča v obcestni kanal, kjer je trčil v cestno nabrežino. V nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. V nadaljnjem postopku je bila pri vozniku ugotovljena tudi prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Policisti bodo zoper mladega voznika na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Požar zabojnikov

Po uspešno zaključeni intervenciji ob prometni nesreči, pa kamniški gasilci niso uspeli ujeti še kake urice spanja, saj so bili ob 4.54 znova poklicani na pomoč na Ljubljansko cesto, kjer sta ob stopnišču med knjižnico in OŠ Toma Brejca gorela dva plastična zabojnika za komunalne odpadke.

 

Zabojnika so gasilci PGD Kamnik sicer uspeli pogasiti, je bil pa zaradi ognja en zabojnik uničen, drugi pa poškodovan. O požaru zabojnikov, ki so na istem mestu v preteklosti zagoreli že večkrat, so bili obveščeni tudi policisti.