Naslovnica / Črna kronika / Nesreča na Kavranu: Bager s “kiblo” raztrgal streho vozila

Nesreča na Kavranu: Bager s “kiblo” raztrgal streho vozila

Ob 14:45 je na Markovem prišlo do nenavadne delovno-prometne nezgode, v kateri je strojnik pri obračanju delovnega stroja z zajemalno žlico odprl streho osebnega vozila, ki ga je v tistem trenutku mimo pripeljala starejša voznica.

Kamniške dežurne službe so bile danes ob 14:46 obveščene, da je na Markovem, prav na vrhu Kavrana, kjer že nekaj časa potekajo dela povezana z izgradnjo vovovoda in kanalizacije, prišlo do delovno-prometne nesreče v kateri je bila lažje poškodovana starejša voznica.

nesreca kibla kavran 2

Do nesreče je prišlo pri neprevidnem obračanju oz. premiku delovne žlice gradbenega stroja v trenutku, ko je mimo pripeljala starejša voznica z osebnim vozilom Škoda. K sreči je bila voznica v vozilu sama, saj je delovna žlica bagerja na sovoznikovem delu razbila vetrobransko steklo in silovito, kot konzervo odprla tudi streho vozila.

Voznica Škode je ob nezgodi k sreči utrpela le lažje poškodbe, zanjo pa je poskrbela reševalna ekipa NMP Kamnik, ki jo je oskrbela in odpeljala na nadaljnjo diagnostiko oz. zdravljenje.

nesreca kibla kavran 12

Ob nezgodi so, razen policistov in reševalcev, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so na vozilu odklopili akumulator in nudili pomoč ekipi NMP ter poskrbeli za odstranitev poškodovanega vozila s cestišča.

nesreca kibla kavran 11

Zaradi nezgode je bil na cesti prek „Doline semaforjev“ oz. Tuhinjske doline, nekaj časa močno oviran promet.