Naslovnica / Črna kronika / Nesreča na Kozjaku: Motoristovo življenje visi na nitki

Nesreča na Kozjaku: Motoristovo življenje visi na nitki

V trku motorja in avtomobila, do katerega je prišlo na ovinkastem delu prelaza Kozjak v Tuhinjski dolini, se je hudo poškodoval 55-letni voznik motornega kolesa, katerega življenje je še vedno ogroženo.

Danes popoldne, okoli 14.30, je na regionalni cesti Kamnik – Ločica, na špitalski strani prelaza Kozjak, prišlo do prometne nesreče, v kateri je 55-letni voznik motornega vozila utrpel hujše poškodbe, poškodovana pa je bila tudi sopotnica v osebnem vozilu, v katerega je trčil motorist.

Hudo poškodovanemu motoristu, ki je po trku na cesti obležal nezavesten, so na pomoč najprej priskočili mimoidoči, med katerimi so bili tudi prostovoljni gasilci PGD Špitalič, ki so se v tistem trenutku ravno vračali iz Domžal, kjer so solidarnostno pomagali pri odpravljanju posledic nedavnega neurja z debelo točo.

Oskrbo poškodovanca so že kmalu zatem prevzeli reševalci NMP Kamnik, ki so poškodovanca, ki je medtem prišel k zavesti, oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, medtem ko so gasilci PGD Kamnik, skupaj s svojimi špitalskimi kolegi, poskrbeli za zaščito kraja nesreče in usmerjanje ter zaporo prometa.

Po podatkih, ki so jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti in nepravilne strani vožnje 55-letnega motorista, ki je pri vožnji po ovinkasti cesti v smeri proti Kamniku, zapeljal na nasprotni vozni pas, pri tem pa trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je v tistem trenutku nasproti pravilno pripeljal 53-letni voznik. Po trčenju je motoristi padel in se huje telesno poškodoval po navedbah policistov, pa je njegovo življenje ogroženo.