Naslovnica / Črna kronika / Nesreča šolskega avtobusa že na prvi šolski dan

Nesreča šolskega avtobusa že na prvi šolski dan

Danes zgodaj popoldne je v naselju Podhruška prišlo do prometne nesreče v kateri sta trčila osebni avto in šolski avtobus, v katerem pa v času nesreče k sreči ni bilo več otrok.

Kljub številnim prometnim opozorilom, da je potrebno v teh dneh, ko se začenja novo šolsko leto,  voziti še posebej previdno, je danes zgodaj popoldne v naselju Podhruška, na odseku ceste med Podhruško in Selami, ki mu domačini rečejo Pr’ Karin, prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen tudi šolski avtobus.

 

K sreči v času nesreče na avtobusu ni bilo več otrok, saj se je avtobus vračal s Sel oz. Rožičnega, kjer je, prvič v šolskem letu, odložil učence iz tamkajšnjih vasi in zaselkov, sam avtobus pa je po trku končal v bližnjem sadovnjaku ob cesti.

Trčenju med osebnim vozilom in avtobusom, na dokaj nepreglednem in z rastlinjem poraščenem ovinku, so bržkone botrovali premajhna previdnost, prevelika hitrost in od dežja spolzko cestišče, ki je preprečilo, da bi se v nesrečo vpleteni vozili lahko pravočasno ustavili.

Policisti so bili o prometni nesreči obveščena ob 14. uri, z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka pa so ugotovili, da je v naselju Podhruška voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v avtobus. V času nesreče na avtobusu ni bilo potnikov, razen voznika.

Nastalo je za približno 13000 evrov materialne škode., v nesreči pa ni bil po podatkih policije nihče poškodovan, policisti pa so povzročitelju izdali plačilni nalog.