Naslovnica / Črna kronika / Nesreči pri Podhruški sta botrovala neprilagojena hitrost in alkohol

Nesreči pri Podhruški sta botrovala neprilagojena hitrost in alkohol

Voznik, ki se je včeraj zvečer, zaradi neprilagojene hitrosti pri Podhruški z avtomobilom prevrnil v jarek, je bil vinjen, neprilagojena hitrost pa je botrovala tudi padcu kolesarja na Kovinarski ulici v Kamniku.

Včeraj zvečer, okoli 22:20, je pri Podhruški prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je voznik, zaradi neprilagojene hitrosti, z vozilom zapeljal s ceste in trčil v travnato brežino, v nesreči pa je utrpel tudi lažje telesne poškodbe.

Policisti so z voznikom opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v izdihanem zraku kar 1.20 mg/l alkohola, zaradi česar policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Domžale, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, za dvig in izvleko prevrnjenega vozila, ki je pristalo v jarku, pa so poskrbeli gasilci.

Padec kolesarja v Kamniku

Žal sinočnja prometna nesreča pri Podhruški ni bil edini prometni dogodek, ki je zahteval posredovanje kamniških urgentnih služb, saj so le-te morale že nekaj prej, okoli 22. ure posredovati tudi v Kamniku, in sicer na Kovinarski cesti, kjer je padel in se lažje telesno poškodoval kolesar. Tudi kolesar pa je, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, padel zaradi neprilagojene hitrosti.

Poškodovanega kolesarja so oskrbeli reševalci NMP Kamnik, na prizorišču nesreče pa so posredovali tudi gasilci.