Naslovnica / Črna kronika / Nezaslišana krutost: Policija išče brutalnega mačjega morilca s Kovinarske

Nezaslišana krutost: Policija išče brutalnega mačjega morilca s Kovinarske

Policisti iščejo mlajšega moškega, ki je v ponedeljek na Žebljarski ulici v Kamniku zverinsko zbrcal in poteptal poškodovano mačko.

Naključni mimoidoči so v ponedeljek, 24. 4. 2017, v šoku dobesedno osupnili nad neverjetno krutostjo mlajšega moškega, ki je okrog 15. ure popoldne na Kovinarski ulici v Kamniku do smrti zbrcal in poteptal poškodovano mačko, ki jo je pred tem povozil avto.

Manjša skupina občank in občanov je ob Kovinarski ulici našla poškodovanega mucka daljše dlake, ki ga je očitno pred tem povozil avto. Poškodovanemu mucku so želeli pomagati ter ga odnesti oz. odpeljati na veterino, vendar jih preplašen muc ni pusti blizu.

Krutost brez meja

Medtem, ko so iskali rešitev, da bi mucka vendarle lahko varno prijeli, eden izmed njih je odšel domov po avto, pa je mimo prišel mlajši, v črno opravljen mlajši moški, ki je mucka sprva najprej hotel zagrabiti, vendar se mu je le ta izmuznil, nakar je omenjeni moški mucka, kot so nam povedali očividci dogodka, vpričo vseh prisotnih, najprej z vso silo brcnil, nato pa ga začel,  agresivno in brez vsakršne trohice usmiljenja, kot da bi šlo za povsem vsakdanje početje, teptati z nogami na katerih je imel obute bulerje.

Osupli in šokirani nad nepopisno krutostjo prizora, ki se je odvil zelo hitro, mu prisotni dejanja niso ne mogli, ne upali preprečiti, saj so se, glede na videno zbali, da bi se utegnil kruti mladec, ki je imel prek glave poveznjeno kapuco, z enako mero neusmiljenosti in agresije znesti tudi nad kom izmed njih.

Zatem, ko se je zverinsko znesel nad poškodovanim muckom, je omenjeni mlajši moški, kot da se ni nič zgodilo, hitro odšel v smeri proti Kamniški Bistrici, razmesarjeni in poteptani mucek, ki mu ni bilo več pomoči, pa je kmalu zatem izdihnil.

Nad prizorom povsem pretresenim očividcem, ki kljub dobrim namenom mucku niso mogli več pomagati, pa so o dogodku obvestili policiste, medtem ko je razmesarjeno in zverinsko umorjeno muco v nadaljevanju eden izmed bližnjih sosedov pokopal na svojem vrtu.

Mačjega morilca išče tudi Policija

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti PP Kamnik z zbiranjem obvestil ugotovili, da je na Kovinarski cesti v Kamniku, neznani voznik z neznanim vozilom zbil mačka, nato pa odpeljal naprej. Po povoženju je do poškodovanega mačka pristopil neznani mlajši moški in ga dodatno poškodoval. Moški je nato odšel peš proti Kamniški Bistrici, maček pa je kasneje poginil.

Opis mlajšega moškega: mlajši moški je bil oblečen v črno jopico s kapuco, črne hlače in obut v prav tako črne čevlje.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja Mučenja živali po 341. členu KZ-1c, obenem pa pozivajo vse priče dogodka in druge osebe, ki bi imele kakršne koli koristne informacije o dogodku, da to sporočijo na številko 113, ali na telefonsko številko Policijske postaje Kamnik, na številko 01/830-31-80.