Naslovnica / Črna kronika / Nezaslišano: Oskrunjena kapelica na Kopiščih

Nezaslišano: Oskrunjena kapelica na Kopiščih

Minilo ni še niti dva tedna od slovesnosti in blagoslovitvi spominske kapelice na Kopišči, že se je našel neznanec, ali neznanci, ki so spominsko obeležje oskrunili z napisom.

Predvidoma ponoči so neznanci z napisom oskrunili spominsko kapelico na Kopiščih, ki je bila slovesno blagoslovljena še ne dva tedna nazaj.

Sodeč po napisu s katerim je omadeževana spominska plošča z napisom, se je primitivni bedak (ali bedaki), žal si vandal ne zasluži lepšega izraza, nezaslišane objestnosti lotil načrtno in premišljeno, saj je napis z belim sprejem narejen s pomočjo šablone.

Skrunitev kapelice, ki jo je še včeraj obiskalo kar precejšnje število ljudi, je danes opazil občinski uslužbenec, ki je do kapelice prišel z namenom, da odstrani suho cvetje in vence, o čemer je nemudoma obvestil tudi Občino Kamnik ter župana, ki je o vandalizmu takoj obvestil tudi policijo.

Policija si prizorišče že ogleduje, iskreno pa se nadejamo, da bo policistom uspelo storilca oz. storilce čim prej odkriti, kajti skrunjenje grobov in spominskih obeležij je zagotovo eno izmed najbolj sprevrženih in vsega obsojanja vrednih dejanj, kar se jih lahko spomni bolesten človeški um.

K sreči storilec oz. storilci niso povzročili večje škode, saj se bo dalo packarijo z nekaj truda najbrž odstraniti brez večjih težav, vseeno pa gre za nezaslišano dejanje za katerega upamo, da se nikoli več ne ponovi, ne na Kopiščih, ne kjerkoli drugje.

Nagrada za informacijo o storilcih

Portal kamnik.info razpisuje nagrado za informacijo, ki bi utegnila pripeljati do odkritja storilca, ali storilcev, ki so z napisom omadeževali in onečastili spominsko kapelico na Kopiščih v Kamniški Bistrici.

V zameno za koristno informacijo, ki bo pomagala odkriti storilce in jo bomo nemudoma posredovali policiji, ponujamo nagrado v obliki večerje za 4 (štiri) osebe v katerikoli gostilni ali restavraciji na območju občine Kamnik.