Naslovnica / KULTURA / Nežni Utrinki nežne gospe Nine Osredkar

Nežni Utrinki nežne gospe Nine Osredkar

Danes se je v samostanu Mekinje odvila predstavitev nove, že tretje pesniške zbirke Kamničanke Nine Osredkar z naslovom Utrinki.

Zbrane je pozdravila Breda Podbrežnik, ki je predstavila pesnico in njeno življenje, selitve, poučevanja in predvsem njeno ustvarjanje. Predstavitev tretje zbirke sta z glasbo spremljala Neža Grkman in Anže Babnik, na odru pa so se tekom predstavitvene ure zvrstili mnogi, katere so pesnitve nagovorile.

Tako je svoje utrinke o Utrinkih pripovedovala dr. Marjeta Humar, svojo interpretacijo pesnitev iz druge zbirke je predstavil Tone Ftičar, ciklus pesmi iz tretje zbirke pa sta prispevali Irena Osredkar Ačkovič in Marta Grkman Repolusk.

Gospa Nina Osredkar je ob predstavitvi svoje nove stvaritve podelila tudi lepo število daril vsem sponzorjem in prijateljem, ki so ji pomagali pri izdaji knjižice.

Prijetno popoldne je tako minilo v znaku pesnitev priljubljene upokojene kamniške tovarišice, po zaključku pa so se zbrani ob upoštevanju varnostnih ukrepov podružili med seboj in izmenjali vtise.