Naslovnica / Črna kronika / Nočni požar pod Malim gradom je povzročil precejšno gmotno škodo

Nočni požar pod Malim gradom je povzročil precejšno gmotno škodo

Požar, ki je danes ponoči izbruhnil v enem izmed skladišč na območju nekdanjega Alprema, je povzročil precejšnjo gmotno škodo, le hitremu in požrtvovalnemu posredovanju prostovoljnih gasilcev, ki so se z ognjenimi zublji borili domala celo noč, pa se gre zahvaliti, da uničujoči ognjeni zublji niso zajeli ter uničili še več sosednjih objektov.

Gasilci, ki jih je obvestilo o hudem požaru iz postelj vrglo nekaj po drugi uri zjutraj, so kljub hitremu posredovanju na prizorišču naleteli na hud in že povsem razvit požar skladišča, ki je bilo polno različne tehnične opreme, orodja in gospodinjskih aparatov, močan ogenj pa se prek ostrešij že začel širiti tudi na sosednje objekte.

 

Lesenega skladišča, v katerem je prišlo do požara in je gorelo kot bakla, gasilci sicer niso več mogli rešiti in je pogorelo domala do tal, je pa 56 gasilcem iz štirih kamniških prostovoljnih gasilskih društev: PGD Kamnik, Duplica, Šmarca in Nevlje, ki so sodelovali pri gašenju požara, z odločnim in požrtvovalnim posredovanjem uspelo učinkovito zaustaviti širjenje požara na sosednje objekte, v katerih ima svoje prostore tudi kar nekaj različnih kamniških društev in organizacij.

 

Gasilcem pa so pri gašenju požara z dovažanjem vode z avto cisternami in gradbeno mehanizacijo na pomoč priskočili tudi delavci Komunalnega podjetja Kamnik.

O razsežnostih in moči požara pa bržkone na nek način priča podatek, da so občani smrad dima, ki je zavil domala cel Kamnik, zaznali celo na kar precej oddaljeni Duplici, sij plamenov pa je razžaril dobršen del Kamnika.

Pogled s Steletove ceste proti središču Kamnika ob 2:35.

Po nekaj urnem boju s plameni je izmučenim gasilcem uspelo požar povsem pogasiti šele nekaj po šesti uri zjutraj, samo pogorišče, iz katerega se občasno še vedno suče dim, pa bodo morali bržkone še vsaj nekaj časa preventivno nadzorovati.

 

Zakaj in kako je prišlo do požara, bodo s preiskavo poskušali policisti oz. kriminalisti, ki si prizorišče požara že ogledujejo, glede na videno, pa najbrž ne bodo imeli ravno najlažjega dela.

 

Škoda, ki jo je povzročil požar zaenkrat sicer še ni ocenjena, je pa zagotovo kar precejšnja, k sreči pa v požaru ni bil nihče poškodovan.