Naslovnica / Črna kronika / Nočni požar v Kamniku

Nočni požar v Kamniku

Gasilci so ponoči odhiteli na Parmovo ulico v Kamniku, kjer so v stanovanjski hiši pogasili gorečo kuhinjo, gasilsko „pester“ pa je bil tudi silvestrski večer.

Včeraj zvečer, nekaj pred 22:30, so bili gasilci obveščeni, da njihovo pomoč potrebujejo stanovalci stanovanjske hiše na Parmovi ulici v Kamniku, v kateri je prišlo do požara kuhinje v nadstropju.

 

Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamnik, ki so ob prihodu na kraj najprej pogasili goreče kuhinjske elemente in prezračili stanovanje, nato pa ožgane elemente iznesli na prosto ter stanovanje preventivno pregledali še s termovizijsko kamero in izmerili prisotnost morebitnih nevarnih plinov v objektu.

Vzroke požara preiskujejo policisti, zaradi poškodovane električne omarice, pa je bil obveščena tudi dežurna služba Elektra.

Prve gasilske intervencije v letošnjem letu se je udeležilo 29 gasilk in gasilcev PGD Kamnik, ki pa si tekom novoletnih praznikov niso utegnili ravno odpočiti.

Ob prehodu iz starega v novo leto so namreč preventivno varovali izvedbo ognjemeta na Malem gradu, na silvestrski večer pa so, skupaj s gasilskimi tovariši PGD Kamniška Bistrica posredovali tudi pri gašenju dimniškega požara v Spodnjih Stranjah, ki pa k sreči ni povzročil večje škode.

Fotografije: PGD Kamnik