Naslovnica / Črna kronika / Nočni požar v Šmarci je zanetil neznani storilec
Foto: Gašper Šporar

Nočni požar v Šmarci je zanetil neznani storilec

Gasilci imajo za seboj še eno neprespano noč, saj so morali posredovati v Šmarci, kjer so, zaradi požara, ki ga je zanetil neznani storilec, goreli zabojniki za smeti in lesena baraka. Že tekom dneva pa so gasilci pomagali prekrivati tudi hišo v Podgorju, ki jo je pred dnevi poškodoval obsežen požar.

Vonj po plinu na Cankarjevi

Včeraj okoli 14:15 so gasilci najprej posredovali na Cankarjevi cesti, kjer je bil v poslovnem objektu zaznan vonj po plinu. Gasilci PGD Kamnik so opravili meritve ter pregledali prostore in okolico objekta, vendar prisotnosti plina niso zaznali. Vseeno so prostore preventivno temeljito prezračili, meritve pa so opravili tudi delavci pooblaščenega podjetja.

Pomoč pri prekrivanju strehe v Podgorju

Včeraj popoldne in zvečer so gasilci PGD Kamnik priskočili na pomoč tudi pri pokrivanju strehe objekta v Podgorju, ki ga je pred dnevi prizadejal požar, njihova nesebična pomoč pa je bila več kot dobrodošla, saj bi utegnile padavine na objektu, katerega ostrešje je uničil požar, povzročiti še več škode.

Nočni požar v Šmarci

Gasilci pa so se morali na teren podati tudi danes sredi noči, saj so bili okoli 0.45 obveščeni, da na Kamniški cesti v Šmarci gorijo štirje komunalni zabojniki za smeti ter kakih 30 manjših cipres, ogenj pa se je razširil tudi na bližnjo leseno barako, v kateri sta se nahajali plinski jeklenki.

Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Šmarca in Kamnik, ki so požar omejili in pogasili.

Foto: Gašper Šporar

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je ogenj v zabojniku zanetil neznani storilec, plameni pa so se nato razširili še na bližnje ciprese.

Policisti ocenjujejo, da je v požaru nastalo za okoli 2500 evrov škode, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.