Naslovnica / ŠPORT / Nogometni turnir v Lasenem so dobili Zlatopoljci

Nogometni turnir v Lasenem so dobili Zlatopoljci

V soboto, 15. septembra 2018, je na športnem igrišču na Lasenem potekal 3. nogometni turnir za pokal Lasenega, na katerem se je pomerilo šest ekip, pokal za najboljšo ekipo pa si je ponovno priborila nogometna reprezentanca ŠD Zlato Polje.

Na športnem igrišču na Lasenem, ki je bržkone eno izmed najlepših in najbolje urejenih krajevnih igrišč daleč naokoli, so se, v organizaciji neumornega Laseno Teama, v soboto na 3. nogometnem turnirju pomerile nogometne ekipe ŠD Sela, ŠD Šmartno v Tuhinju, ŠD Zlato Polje, Šiškarji in ekipa Društva podeželske mladine Blagovica.

Kot že na nekaj podobnih krajevnih turnirjih zapored, je bila tudi tokrat na igrišču najmočnejša reprezentanca ŠD Zlato Polje, ki je, po poprejšnjih kvalifikacijskih tekmah, v finalnem spopadu premagala drugo uvrščeno ekipo Društva podeželske mladine iz Blagovice.

Nadvse razburljiv lokalni finale pa se je, v borbi za tretje mesto, odvil med ekipama ŠD Sela in domačim moštvom Laseno Team, saj je zmagovalca odločilo šele streljanje prostih strelov.

Ob bučni podpori navijačev, predvsem pa navijačic, ki so vihtele tudi raglje, so imeli tokrat nekoliko več športne sreče člani domače ekipe, kar pa reprezentance ŠD Sela ni preveč užalostilo, saj se nameravajo za poraz maščevati že ta vikend na turnirju v domači vasi, vsaj malce pa jih je utolažila tudi sladka tolažilna nagrada.

Organizatorji tokratnega nogometnega turnirja, ki nima zgolj športnega, ampak tudi družaben značaj, so poskrbeli, da nihče izmed udeležencev turnirja in obiskovalcev, zbralo se jih je kar precej, ni ostal lačen in žejen, kot običajno, pa so se strokovne analize tekmovanja in slavje zmagovalnih ekip potegnili še dolgo v pod zvedno noč.

Bo pa na zares lepem in lepo urejenem športnem igrišču na Lasenem, ki je bilo, z obilo truda in številnih ur prostovoljnega dela ter ob finančni pomoči Občine Kamnik in pokroviteljev, zgrajeno leta 2013, že kaj kmalu ponovno nadvse veselo in zanimivo.

Oktobra se bo namreč na igrišču na Lasenem, ki po zaslugi truda prizadevnih tamkajšnih članov KS Pšajnovica ni zgolj športno in otroško igrišče, ampak tudi osrednje zbirališče okoliške mladine ter središče vaškega družabnega življenja, odvijal tradicionalni vaški kostanjev piknik, bržkone pa bodo, kot je že v navadi, do konca leta pripravili še kaj.

X