Naslovnica / Črna kronika / Nov ognjeni napad na »cepilske« plakate v Kamniku

Nov ognjeni napad na »cepilske« plakate v Kamniku

Ponoči je v Kamniku znova zagorel »cepilski« oglasni pano, okužba z virusom anticepilskega vandalizma, pa se je razširila tudi na druge plakate s tovrstno vsebino v okolici.

Včeraj ponoči, okoli 23:30, so bili gasilci in policisti obveščeni, da pod oglasnim panojem na Šolski ulici v Kamniku znova gorijo leseni odpadki, katerih plameni oblizujejo tudi jumbo plakat, ki poziva k cepljenju.

Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki pa niso imeli večjega dela, saj je ogenj še pred njihovim prihodom začel gasiti že občan, tako da so gasilci požar zgolj dokončno pogasili.

 

O tem, da gre v obeh primerih požiga “cepilskega” plakata za naklepno dejanje, bržkone ni nobenega dvoma, neznanemu storilcu, katerega dejanje je na družabnih omrežjih vzbudilo nemalo pozornosti, pa njegovo početje v veliki meri olajšuje tudi dejstvo, da se v bližini oglasnega panoja nahaja tudi večja količina najrazličnejših odpadkov, ki bi jih kazalo že zdavnaj odpeljati na ustreznejše mesto.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana so ogled kraja opravili tudi policisti, ki nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah dogodka v katerem je nastala manjša materialna škoda, o svojih ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

 

Da precej neposrečena oglasna kampanja, ki z večine oglasnih panojev poziva k cepljenju, v Kamniku ni naletela na najboljši odziv, priča tudi pogled na bližnjo okolico nočnega kurjenja, saj so bili različnih »lepotnih popravkov« deležni tudi številni drugi plakati na Novem trgu in Šolski ulici, medtem, ko plakati, ki so nameščeni na oglasnih panojih na Ljubljanski ulici, od Svetilnika do Duplice, zaenkrat še kažejo svojo prvotno podobo.