Naslovnica / NOVICE / Nov rekord GSŠRM: Letos kar devet zlatih poklicnih maturantov in znova 100% uspeh na poklicni maturi

Nov rekord GSŠRM: Letos kar devet zlatih poklicnih maturantov in znova 100% uspeh na poklicni maturi

Znani so rezultati letošnje poklicne mature, dijaki ter dijakinje Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra pa so se znova odrezali več kot odlično, saj so prav vsi prijavljeni kamniški dijaki opravili poklicno maturo, devet med njimi pa je postalo tudi zlatih.

100% uspeh na poklicni maturi

5. julij je dan, ki so ga letošnji maturantje napeto pričakovali, saj takrat napoči trenutek, ko izvemo, kako so zaključili srednješolsko izobraževanje na GSŠRM Kamnik. Nestrpno čakanje se je še kako poplačalo – vseh 72 dijakinj in dijakov, ki so poklicno maturo opravljali v spomladanskem roku, jo je tudi uspešno opravilo. Zopet stoodstotni – hura in čestitke! A to še ni vse! Še en močan hura si zaslužimo, in to kar devetkraten – toliko je namreč naših zlatih poklicnih maturantov.

9 zlatih maturantk in maturantov poklicne mature

Pa tudi to še ni vse – Manca Oražem, dijakinja programa predšolska vzgoja, je zbrala vseh možnih 23 točk in tako postala zlata maturantka s pohvalo za izjemen uspeh. Nasmeh na srečnih obrazih pa se je zasluženo narisal tudi ostalim zlatim dijakinjam in dijaku: Nuši Potrpin Hojnik, s programa ekonomski tehnik, ter našim predšolskim  Roku Brišniku, Manci Vehovec, Saneli Bešič, Pii Cerar, Špeli Kadunc, Sari Spruk in Kani Vincek.

 

Naj povemo še, da se ne ponašamo le z rekordnim številom zlatnikov, občudovanja vredno je tudi povprečno število točk, ki so ga na poklicni maturi zbrali naši dijaki. To znaša kar dobrih 17 točk in pol, pri odraslih udeležencih pa le majčkeno manj kot 16 točk.

Zdaj pa res zaslužene na počitnice, potem pa uspešno pri izbranem študiju ali delu!

… mi pa nestrpno čakamo še (zlate) rezultate splošne mature …

Andreja Sabati Šuster