Naslovnica / ŠPORT / Nov rekord Svetega Primoža – 25 obiskov v 24. urah

Nov rekord Svetega Primoža – 25 obiskov v 24. urah

Ob 17. uri se je izteklo letošnje 24-urno naskakovanje Svetega Primoža, ki ga je zaznamoval nov, nedvomno izjemen dosežek Dušana Globočnika, Soudovega iz Zagorice pri Rovah, ki se mu je uspelo na Svetega Primoža povzpeti kar 25 krat.

Letošnjega 24-urnega obiskovanja Svetega Primoža se je udeležilo nekaj manj kot 90 pohodnic in pohodnikov. Pohodnice in pohodniki so imeli, še posebej na vremensko napoved, kar precej sreče z vremenom, kajti dež jih je zmotil šele danes, v zadnjem delu rekreativno-športnega tekmovanja.

Tokratnih 24-ur Svetega Primoža pa se bo v zgodovino obiskovanja izjemno priljubljene rekreativno-romarske točke pod Veliko planino, zagotovo zapisalo z velikimi črkami, kajti Dušan Globočnik, Soudov iz Zagorice pri Rovah je postavil nov, občudovanja vreden rekord, saj se mu je v manj kot 24-ih urah uspelo kar 25x krat povzpeti na Svetega Primoža.

To pomeni da je vzpon iz Vegrada do Svetega Primoža ter nazaj, opravil precej pod eno uro, za nameček pa je svoj 25. pohod zaključil že ob 16. uri, se pravi eno uro pred uradnim koncem letošnje ekstremne pohodniške preizkušnje.

Dušan Globočnik je na svojih 25. pohodih prehodil 175 kilometrsko razdaljo, obenem pa premagal tudi 10.000 metrov višinske razlike.

Z odličnimi in občudovanja vrednimi rezultati, pa se lahko pohvalijo tudi drugi sodelujoči pohodniki in pohodnice. Glede na to, da se je 24-urno obiskovanje Svetega Primoža šele končalo, vseh rezultatov sicer še nimamo, nam pa je Peter Uršič, oskrbnik okrepčevalnice Pri Svetem Primožu, ki je s svojo ekipo zadnjih 24-ur skrbel za okrepčilo vseh sodelujočih, po telefonu naštel prve tri iz vsake kategorije, kajti udeleženci se po lastni presoji razdelijo na tekmovalce in pohodnike oz. pohodnice.

Tekmovalci

Dušan Globočnik 25 x
Mih Lindič 22 x
Igor Marolt 20 x

Pohodniki

Lojze Petek 19 x
Uršič janko 18x
Andrej Resnik 17 x

Tekmovalke

Jana Pavlič 17 x
Nataša Žabkar 16 x
Simona Sitar 16 x

Pohodnice

Alenka Uršič 20x
Polona Rak 18 x
Irena Podbevšek 15 x

Vsem udeležencem za pogum in vztrajnost iskreno čestitamo.