Naslovnica / Črna kronika / Nova intervencija na “kolovozni magistrali“ med Žalami in Košišami

Nova intervencija na “kolovozni magistrali“ med Žalami in Košišami

Gasilci PGD Kamnik so že drugič v tem tednu že drugič v posredovati na blatnem kolovozu med Žalami in Košišami, kjer je danes ponovno obtičalo vozilo.

Navigacijska naprava oz. Googlov zemljevid jo je tokrat zagodel starejšima španskima turistoma, ki ju je domnevno vsevedni Google iz Štajerske na Mili vrh, kjer imata rezervirano prenočišče, zapeljal prek blatnega kolovoza med Košišami in Milim vrhom.

Njuna dopustniška pot se je končala z adrenalinsko avanturo domala pod Milim vrhom, ko je njuno vozilo nasedlo in obtičalo na razmočeno blatnem in spolzkem kolovozu, vsakršen nadaljnji manever pa je predstavljal resno nevarnost, da vozilo zdrsne s kolovoza in se prevrne po strmem bregu.

Na pomoč španskima turistoma so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so vozilo, meter za metrom, počasi in varno spravili nazaj na utrjeno cestišče, nekoliko prestrašenemu starejšemu paru, pa zaželeli srečno pot in prijetno bivanje v naših krajih, ki si jih bosta zagotovo zapomnila tudi po nehotni cestni pustolovščini, ki pa se je k sreči končala brez posledic.

X