Naslovnica / Črna kronika / Nova rubrika: Tedenska kronika NMP Kamnik

Nova rubrika: Tedenska kronika NMP Kamnik

Prebivalci občin Kamnik in Komenda v prejšnjem mesecu množično odzvali na nameravano ukinitev kamniške enote Nujne medicinske pomoči, saj je peticijo zoper nameravani ukinitvi podpisalo 11.599 občank in občanov, vendar o samem delu kamniških reševalcev, ki se nam zdijo nekako kar samoumevni, v bistvu vemo zelo malo. Zato smo se v uredništvu portala kamnik.info z vodstvom Zdravstvenega doma Kamnik dogovorili, da bomo odslej na naših straneh vsak teden objavili kratko tedensko poročilo o delu Nujne medicinske pomoči Kamnik.

Tedensko kroniko NMP Kamnik bomo v nadaljevanju, tako kot kroniko Policijske postaje Kamnik, objavljali predvidoma ob ponedeljkih, za začetek pa že objavljamo tudi kratko poročilo prejšnjega tedna.

urgenca-kamnik

Tedenska kronika NMP Kamnik (od 1. do 8. 3. 2015)

V ambulanti Nujne medicinske pomoči Kamnik je bilo v preteklem tednu pregledanih 253 bolnikov, opravljenih je bilo 11 hišnih obiskov in 19 nujnih intervencij na terenu, od tega 1 reanimacija, dve prometni nesreči in dve poškodbi izven prometa, ostalo pa so bila internistična, nevrološka in infekcijska nujna stanja.

Pripravila: Nadja Pfajfar Križnič, dr.med., vodja NMP ZD Kamnik