Naslovnica / NOVICE / Nova številka Perovskega lista

Nova številka Perovskega lista

Po spletu nesrečnih okoliščin, ki so v lanskem letu botrovale, da Perovski list ni izšel, je letos luč sveta vendarle ugledala nova številka krajevnega glasila Perovljank in Perovljanov.

Tokratno številko, katere naslovnico krasi slika Dušana Sterleta, je ponovno uredila Katja Bandelj, ki si, kot je zapisala v uvodniku, pred leti, ko je uredniško pero predala Ivani Skamen, ni mislila, da bo krajevno glasilo še kdaj urejala, ampak najbolj aktivnim Perovljanom zadnji dve leti nista ravno prizanašali.

Tudi zato je vsebina tokratne številke Perovskega lista obarvana nekoliko bolj “črno”, saj razen spominom na perovski utrip in dogajanje v zadnjih dveh letih ter v nekoliko bolj oddaljeni zgodovini, del vsebine posveča pokojnima Perovljanoma Janezu Majcenoviču ter Branku Novaku, predstavljena pa je tudi zanimiva življenska zgodba neumorne Ivane Skamen, ki se po težki bolezni počasi, vendar z veliko njej lastne volje in trme, postavlja nazaj na noge.

Perovski list je gospodinjstvom na Perovem, kot običajno, v nabiralnike prinesel Miklavž, ker pa utegne biti prebiranje krajevnega glasila zagotovo zanimivo za še koga, pa si ga je, v elektronski obliki, moč prenesti tudi s spleta, bodisi s klikom na sliko naslovnice, bodisi neposredno s povezave: Perovski list št. 9