Naslovnica / ŠPORT / Novi trener odbojkaric Calcita zadovoljen z ekipo

Novi trener odbojkaric Calcita zadovoljen z ekipo

Italijanski trener Nicola Negro, ki je na klopi Calcit Volleyballa na začetku leta zamenjal rojaka Alessandra Beltramija, meni, da njegova ekipa na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV, ki bo na sporedu v četrtek, ob 18. uri, v ljubljanskem Tivoliju, lahko izloči Novo KBM Branik. Na prvi so v svoji dvorani s 3:1 slavile Mariborčanke, Negro pa je na današnji novinarski konferenci v Hiši športa v Ljubljani dejal, da je zadovoljen z ekipo, ki jo je »podedoval« od svojega rojaka.

V treh tednih kolikor je v Ljubljani, se je Negro dobro vklopil v novo sredino, zadovoljen pa je tudi s prizadevnostjo svojih varovank na treningih.

»Prišel sem v dobro organizirano sredino. Ekipa je na treningih izredno profesionalna, vzdušje je odlično, igralke pa so željne napredovanja. Moj predhodnik Beltrami je delal odlično, ekipo mi je zapustil v dobrem stanju, tako da mi ni bilo treba česarkoli spreminjati. Ker sem prišel sredi sezone, za kaj podobnega niti ni bilo časa. Z ekipo bomo skušali uresničiti vse zadane cilje, ki jih je pred nas postavilo vodstvo kluba, se pravi, dobiti obe domači lovoriki, ubraniti prvo mesto v srednjeevropski ligi, v pokalu CEV pa bo prvi cilj, da izločimo Mariborčanke in se uvrstimo v tretji krog,« je o ciljih svojega četrtega kluba v tujini, pred Romunijo je na Poljskem vodil še ekipi Impel iz Vroclava in Dabrowa Gornicze, spregovoril Negro.

V soboto so calcitovke v domačem prvenstvu brez težav slavile v Šempetru, manj uspešne pa so bile na prvi tekmi drugega kroga pokala CEV, saj so v Mariboru še drugič v letošnji sezoni proti Novi KBM Braniku izgubile z 1:3.

»Pred nami je izredno težka tekma. V prednosti so sicer mariborske odbojkarice, ki jih zadoščata že dva niza, medtem ko moramo mi dobiti tekmo s 3:1 in 3:0 ter nato biti boljši še v zlatem nizu. Mislim, da smo tega sposobni, morali pa bomo dvigniti raven svoje igre v primerjavi s prvo tekmo. Mariborčanke, čeprav sem v Sloveniji šele nekaj tednov, kar dobro poznam, saj sem predlani na klopi Conegliana v pokalu CEV že igral proti njimi, nosilke njihove igre pa so v glavnem bolj ali manj iste,« je na novinarski konferenci ženske ekipe Calcit Volleyballa dejal njihov novi trener Negro, ki z izjemo Mariborčank slovenske ženske odbojke še ne pozna najbolje, znani pa so mu zadnji izidi slovenske reprezentance.

»Bolj kot slovensko odbojko sem v mladosti poznal slovenske alpske smučarke in smučarke, Špelo Pretnar, Urško Hrovat, Jureta Koširja …, poznal sem tudi košarkarje Union Olimpije, ki so pred leti pogosto igrali z Benettonom. Kolikor mi je znano, slovenska ženska odbojka še ni na tisti ravni, ki bi si jo zaslužila. Ima sicer nadarjene igralke, vendar bi potrebovala več finančnega vložka, a mislim, da je sodeč po zadnjih rezultatih slovenske reprezentance na dobri poti,« je še dejal 36-letni italijanski strokovnjak na klopi Calcit Volleyballa.

V napredovanje Calcitovk v tretji krog verjame tudi kapetanka ekipe Ilka van de Vyver.

»V primerjavi z decembrsko tekmo smo na prvi tekmi pokala CEV imele sicer nekoliko boljši sprejem, sicer še vedno ne dovolj dobrega, žal pa smo v nepravih trenutkih naredile preveč lastnih, včasih tudi neumnih napak. Prepričana sem, da do četrtka svojo igro lahko izboljšamo in da najprej Mariborčanke premagamo v rednem delu, nato pa še v zlatem nizu,« je pred četrtkovo povratno tekmo pokala CEV z Novo KBM Branikom optimistično razpoložena odlična organizatorka igre slovenskih državnih prvakinj.

»Čeprav nas je odločitve Beltramija konec minulega leta presenetila, smo se z njim razšli na prijateljski način in stvari nismo želeli zapletati. V relativno kratkem časovnem odbobju nam je uspelo dobiti kakovostno zamenjavo zanj, tako da to ne bi smelo vplivati na naše rezultate. Tekme z Mariborom so vedno nekaj posebnega, v klubu pa si ob napredovanju v tretji krog želimo, da bi bilo v četrtek na tribunah veliko gledalcev, saj se bosta pomerili najboljši slovenski ekipi zadnjih let,« pa je dejal Gregor Hribar, predsednik Calcit Volleyballa.

Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo na četrtkovi povratni tekmi za napredovanje v tretji krog pokala CEV potrebovale zmago s 3:0 ali 3:1 ter nato še v zlatem nizu, vsi drugi izidi bodo šli na roke Mariborčankam.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec