Naslovnica / NOVICE / Novi Tunški glas prinaša obilo branja

Novi Tunški glas prinaša obilo branja

V Tunjicah že 23 let zapored izhaja krajevno glasilo Tunški glas, ki je letos še obsežnejše kot običajno, saj je uredniški odbor uspel pripraviti kar zajetnih 84 strani zanimivega branja.

Tunški glas, glasilo krajanov KS Tunjice, je eno izmed najstarejših tovrstnih kamniških mikrolokalnih oz. krajevnih glasil, saj izhaja že 23 let zapored.

Glasilo je izšlo v nakladi 450 izvodov, vsa gospodinjstva na območju KS Tunjice, pa so ga po božiču brezplačno prejela v poštne nabiralnike.

V tokratni, zares obsežni številki, ki prinaša domala 84 strani raznolikega in zanimivega branja, ki se mu bo bržkone z veseljem posvetil tudi marsikateri bralec, ki ni povezan s Tunjicami.

Razen podrobnih zapisov o najrazličnejših dogodkih v minulem letu, ki so se odvili na območju Tunjic, je branja zagotovo vreden intervju z naturalizirano Tunjičanko Marjano Krumpestar, dobitnico prestižnega Steletovega priznanja, s čimer je priznanje , ki je poimenovano po znamenitem tunjiškem rojaku Francetu Steletu, svoj domicil dobilo tudi v Tunjicah.

Vse vsebine je domala preveč, da bi jo lahko predstavili v kratkem prispevku, če se pa nekoliko pošalimo, pa bi lahko rekli, da so Tunjičani v preteklem letu veliko peli, molili in romali, nekaj časa pa jim je ostalo tudi za družabne in zabavne dogodke.

V vsakem primeru si je Tunški glas, če že ne v pravi, pa vsaj v elektronski obliki, vredno ogledati, uredniški odbor, ki je, ob pomoči sokrajanov uspel pripraviti iz izdati letošnjo, skorajda monografsko številko glasila, pa si zagotovo zasluži vse pohvale.

Tunški glas si lahko prenesete in ogledate s klikom na povezavo: TUNŠKI GLAS