Naslovnica / Pavliha / NSiSIS je odgovor za prihodnost

NSiSIS je odgovor za prihodnost

Kamnik, 15. septembra 2018 – Na množičnem predvolilnem zborovanju lokalnega odbora stranke NSiSiS Kamnik, je kandidat za poslanca kamniškega pašaluka, efendi Matta ibin Tonin al-Tuhinjski, v ponižnem spremstvu svoje četrte podpredsednice Lutfiyah ibint Moravške, predstavil program stranke za še večji duhovni in gospodarski preporod države in Kamnika.

Predsednik stranke NSiSIS, ki se je v odzivu na nove razmere in v želji, da na svojo stran pridobi še več volivcev, pred dobrima dvema letoma iz NSi na hitro preimenovala v NSiSIS, je predstavil nekaj izhodiščnih točk iz strankarskega programa.

Le-te je sicer že pred tem podrobneje predstavil tudi v občinskem glasilu Kamniški polmesec, vendar najbrž ne bo nič narobe, če jih v dobrobit boljšega obveščanja, še enkrat ponovimo, saj se je efendi Matta ibin Tonin al-Tuhinjski, v svojem nagovoru posvetil predvsem lokalni problematiki.

Kot je poudaril, je težave sedanjega kriznega stanja reševati v izvoru, se pravi na domačem pragu. Nesprejemljivo je namreč, da prebivalci kamniške občine, zaradi nezaslišanega nasilja krščanskih skrajnežev, vse pogosteje zapuščajo svoje domove in meje občine in se, kot begunci zatekajo v gostoljubje južnih dežel, predvsem Sirije, Iraka in Libije, ki so bile, ob nekaj malega žrtvah, demokratično osvobojene že pred leti. Zato si bo na vsak način prizadeval, da država kamniškemu pašaluku nameni več sredstev, predvsem za prenovo delovnega taborišča v nekdanji smodnišnici, ki je bilo v Kamniku urejeno prav na njegovo pobudo.

Ne le Kamnik, ampak celotna občina je z ureditvijo taborišča, ki je bilo sprva res namenjeno beguncem iz tujine, kar je spočetka sicer naletelo na hud odpor nekaterih lokalnih ekstremistov, zdaj pa, kot je poudaril efendi Matta al-Tuhinjski, prostor za obzidjem nekdanje smodnišnice ponovno zelo dobro služi za namene in v dobrobit Kamničank in Kamničanov. Predvsem tistih, ki se še niso spregledali in se ne znajdejo najbolje v novi ureditvi, temveč se, zaslepljeni z lažmi botrov iz ozadja in Rodetovega klana, ki še vedno poskuša vleči niti iz ozadja, nostalgično oklepajo slepil polpretekle zgodovine.

nova slovenska islamizacija

Foografija: Foto Ali Montaža

Časi so novi, boljši in lepši, je poudaril efendi Matta al-Tuhinski, saj je občina v dobrih dveh letih, odkar je s Kamniško pomladjo razrešil nekdanji brezbožni občinski svet in nekdanjega župana, s katerim je bil nekdaj celo v koaliciji, greh zaslepljenosti, ki si ga še zlepa ne bo odpustil, doživela pravi kulturni in gospodarski razcvet.

Ne le, da je v nekdanji smodnišnici ponovno oživela proizvodnja smodnika in eksploziva, pravi razcvet je doživela tudi že domala propadla tekstilna industrija, ki ne zmore zadostiti povpraševanja po nadvse cenjenih in kvalitetnih kamniških svilenih rutah, ki se prodajajo po celem svetu. K izboljšanju razmer, pa je močno pripomogel tudi Odlok o uvedbi šerifatskih redarjev, ki ga je, med prvimi v nekdanji državi, pod njegovim vodstvom soglasno sprejel novi občinski svet. Sprememba zakonodaje je na lokalni ravni domala izničila vse negativne družbene pojave, vključno s kršitvijo javnega reda in miru, korupcijo in gospodarskim kriminalom.

Kako drugačna, boljša in lepša je podoba Kamnika in kakšen je resnični obseg, ne le gospodarskega, ampak tudi duhovnega preporoda mesta, se je pokazalo že med nedavnim tradicionalni festivalom Narodnih noš, ki jih je nekdaj zaznamovalo pijančevanje in razgrajanje, medtem ko so letos, predvsem 11. septembra, na praznik vseh slabih letalcev, ko je bil tudi slavnostni na govornik proslavi, množice obiskovalcev, ob slaščicah in brezalkoholnih napitkih, navdušeno spremljale nastope trebušnih plesalk, nenazadnje pa ni zanemarljiv niti podatek, da se je močno povečal tudi obisk Knjižnice ene same resnice Kamnik, seveda pa so občani z navdušenjem sprejeli tudi nov, spodobnejši, predvsem pa sprejemljivejši grb mesta.

NSiSIS KAMNIK

NSiSIS – Odgovor za prihodnost!

Ob tem je efenti Matta al-Tuhinski še dejal, da si lahko kot zgled za učinkovito stabilizacije razmer vzamemo primer Sirije, Libije in Iraka po letu 2014, obenem pa izrazil upanje, da se bo tako gospodarski, kot tudi duhovni preporod v Kamniku nadaljeval z enako naglico kot doslej, kar pa je mogoče le, če mu bodo volivci zaupali dosmrtni mandat.

Četrta podpredsednica stranke NSiSIS, Lutfiyah ibint Moravška, ni rekla ničesar, saj se kaj takšnega ne spodobi, je pa svojemu predsedniku trdno stala ob strani in mu s tihim ter spodobno sramežljivim prikimavanjem nudila vso podporo.

Za bogat kulturni spremljevalni program na predvolilnem shodu je poskrbelo društvo Kamele z Rena na Kamniškem, ki je priložnost izkoristilo tudi za povabilo GO, kjer bo v petek potekala vsakoletna spominska slovesnost v čast hrabrim možem, ki so, ob obleganju sovražne postojanke na sv. Primožu, izgubili življenje v tragediji na Turškem plazu.