Naslovnica / NOVICE / O suhih hidrantih v Srednji vasi – pojasnilo predsednika vodovodnega odbora

O suhih hidrantih v Srednji vasi – pojasnilo predsednika vodovodnega odbora

V prispevku o nedavnem gozdnem požaru v Srednji vasi smo zapisali, da sta gasilcem gašenje požara otežkočala tudi suha hidranta pri trgovini v Srednji vasi, kar je tako med gasilci, še bolj med prebivalci okoliških hiš, povzročilo precej slabe volje in tudi nekaj krepko sočnih na račun upravljalcev tamkajšnjega vaškega vodovodnega sistema.

Na na kritike sokrajanov in naš zapis, pa se je odzval Gorazd Frontini, predsednik vodovodnega odbora Srednja vas, ki je pojasnil, da suha hidranta nista bila posledica slabega upravljanja vodovoda, v pojasnilu, ki smo ga prejeli po elektronski pošti, pa je zapisal:

V vašem članku gozdni požar nad Srednjo vasjo ste zapisali, da so gasilci težko prišli do vode, saj sta bila hidranta pri trgovini suha zaradi slabega upravljanja vodovodnega odbora.

Za izpravnost hidrantov je zadolžen vodovodni odbor toda v tem primeru nismo imeli vpliva na to stanje. V času gradbenih del (kanalizacija, vodovod) v Srednji vasi je nekdo zaprl ventil in tako povzročil nedelujoči hidrant.

K sreči so gasilci kljub temu hitro pogasili požar, je pa to opomin vsem tistim, ki nepooblaščeno posegajo v vodovodni sistem.

Lep pozdrav,

Predsednik vodovodnega odbora
Gorazd Frontini