Naslovnica / ŠPORT / Ob zaključku evropskega tedna športa so se svojih dosežkov spominjali tudi kamniški olimpijci

Ob zaključku evropskega tedna športa so se svojih dosežkov spominjali tudi kamniški olimpijci

V toplem opoldanskem soncu je na Starem gradu potekalo prav prijetno druženje športno naravnanih Kamničanov, ki so nekdaj nastopili na olimpijskih igrah in zastopali tako Slovenijo kakor tudi svoje mesto.

Zbrane olimpijce je pozdravil kamniški župan Matej Slapar in se zahvalil za njihov trud ter s tem prepoznavnost našega kraja, podelil pa je tudi priznanja oziroma zahvale za dosežke.

Med navzočimi sta bila Andrej Lanišek in Blaž Lomovšek, ki sta nastopila na Zimskih olimpijskih igrah 1984 v Sarajevu, Boštjan Lekan, ki je naše barve zastopal leta 1992 v Albertvillu in leta 1994 v Lillehammerju, Matej Krumpestar je nastopil na Poletnih olimpijskih igrah 1996 v Atlanti, Damjan Zlatnar je sodeloval na Poletnih olimpijskih igrah v letih 2004 in 2008, Rok Benkovič se je za medaljo potegoval leta 2006 v Torinu, Klemen Štrajhar je športal v Londonu leta 2012 in Janez Adrejašič, ki je za Jugoslavijo nastopil na Poletnih olimpijskih igrah 1972 v Münchnu.

Žal se druženja niso uspeli udeležiti trije kamniški olimpijci in sicer Tatjana Smolnikar, ki je nastopila na Zimskih olimpijskih igrah 1984 v Sarajevu, Matjaž Kladnik, ki je nastopil na Zimskih olimpijskih igrah 1994 v Lillehammerju in Andreja Mali, ki je nastopila na Zimskih olimpijskih igrah 2002 v Salt Lake Cityju, Zimskih olimpijskih igrah 2006 v Torinu in na Zimskih olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru.

Po uradnem delu in podeljenih zahvalah ter spominskih majicah se je pravo druženje šele pričelo, športniki so kramljali ob postrežbi Grajske terase in se spominjali svojih dni na najpomembnejšem mednarodnem športnem dogodku na svetu.