Naslovnica / Črna kronika / Oba voznika sta vozila prehitro in močno opita

Oba voznika sta vozila prehitro in močno opita

Obe prometni nesreči, ki sta danes ponoči v Lanišah in v Podhruški zahtevali posredovanje kamniških urgentnih služb, k sreči pa sta se vsaj tokrat končali brez hujših posledic, imata enak skupni imenovalec, in sicer neprilagojeno hitrost in vožnjo pod vplivom alkohola.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, ki smo jo zaprosili za informacije v zvezi z obema nočnima prometnima nesrečama, o katerima smo na našem portalu že poročali že zgodaj zjutraj, sta oba voznika oz. povzročitelja nesreč vozila z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola.

Laniše: 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Vozniku osebnega vozila Ford C-maks, ki je, včeraj ob 23:15, po podatkih PU Ljubljana, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v Lanišah izgubil oblast nad vozilom ter zdrsel v potok, pri čemer se je vozilo obrnilo na streho, k sreči pa se voznik pri tem ni poškodoval, je preizkusu z alkotestom pokazal 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Podhruška: 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Vozniku osebnega avtomobila znamke Audi, ki je, po podatkih PU Ljubljana, okoli 4. ure zjutraj, ko je vozil iz Rožičnega oz. Sel proti Podhruški, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zletel s ceste in trčil v betonsko ograjo, pri čemer se je, k sreči, le lahko telesno poškodoval, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo obema voznikoma izrečen plačilni nalog oz. podan obdolžilni predlog. Predvidena kazen za vožnjo pod vplivom alkohola  od 0,8 ‰ do 1,1 ‰ (0,38 mg/l – 0,52 mg/l) je 900 EUR + 16 kazenskih točk.