Naslovnica / NOVICE / Občani pozor: Občinska inšpektorica bo brskala po vaših smeteh

Občani pozor: Občinska inšpektorica bo brskala po vaših smeteh

Kamniška občinska inšpektorica bo v mesecu maju poostreno nadzirala nepravilno odlaganje oz. ločevanje odpadkov pri stanovanjskih stavbah, kar vas v primeru ugotovljene kršitve lahko stane od 100 do 500 evrov.

Občina Kamnik občanke in občane obvešča, da je bilo na območju večstanovanjske gradnje v občini Kamnik zaznati, da imetniki odpadkov v posode za ločeno zbiranje frakcij pogosto puščajo odpadke, ki niso namenjene tem odpadkov, na primer v zabojnike za mešane komunalne odpadke odlagajo embalažo, bio odpadke, steklo, papir, zato prihaja do prenapolnjenosti zabojnikov za mešane komunalne odpadke, posledično pa se odpadki odlagajo poleg zabojnikov ter s tem onesnažujejo okolico prevzemnih mest.

Odlok o zbiranju komunalnih odpadkov na območju Občine Kamnik (Ur. l. RS št. 83/2016; v nadaljevanju Odlok) v 1., 5., 7., 10. alineji 1. odstavka 33. člena med drugim določa, da je imetnikom odpadkov prepovedano prepuščati odpadke v posodah za ločeno zbiranje frakcij, ki niso namenjene tem odpadkom, prepuščati biološke odpadke kot mešane komunalne odpadke, odlagati odpadke ob posodah ali zabojnikih, onesnažiti prevzemna mesta. Predvidena globa za kršitev teh določil znaša, za pravno osebo 300 do 500 evrov, njeno odgovorno osebo 100 evrov, samostojnega podjetnika posameznika 200 evrov in posameznika 100 evrov.

Inšpektorica pri Oddelku za premoženjsko – pravne in splošne zadeve Občine Kamnik, v skladu z 33. členom Zakon o inšpekcijskem nadzoru (Ur. l. RS, št. 43/07 – uradno prečiščeno besedilo, 40/14) s ciljem preventivnega ukrepanja obvešča, da bo v mesecu maju poostreno nadzirala ravnanje glede ločevanja odpadkov in odlaganjem odpadkov poleg zabojnike  pri večstanovanjskih  zgradbah in v primeru zaznanih kršitev ukrepala skladno z določil Odloka in Zakona o prekrških (ZP-1).

Zavedati pa se moramo, da kazni ne bodo rešile omenjene problematike in, da je dolžan vsak posameznik poskrbeti za čisto lokalno skupnost in jo ohranjati za naše zanamce.

Vir: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve