Naslovnica / NOVICE / Občina Kamnik je prejela certifikat Mladim prijazna občina 2022 – 2026

Občina Kamnik je prejela certifikat Mladim prijazna občina 2022 – 2026

Višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti Sara Sitar in vodja Mladinskega centra Kotlovnica Rok Kosec sta včeraj dopoldan v Cekinovem gradu v imenu Občine Kamnik prevzela certifikat Mladim prijazna občina za obdobje 2022 – 2026. Občina Kamnik je certifikat prejela že tretjič, podeljevalec certifikata pa je Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije.  

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Tovrstni ukrepi so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja. Certifikat s štiriletno veljavnostjo se podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področij mladinskih politik. S pridobitvijo certifikata pa se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju dvignila oziroma ohranila.

Zbrane sta ob tej priložnosti nagovorila predsednik Skupnosti občin Slovenije dr. Vladimir Prebilič in operativni vodja Inštitut za mladinsko politiko Tadej Kobal, lokalno participacijo mladih pa je predstavil prof. dr. Tomaž Deželan iz Fakultete za družbene vede in Centra za politološke raziskave.

Za obdobje 2022 – 2026 je naziv Mladim prijazna občina prejelo šest občin, tako da se s tem laskavim nazivom ponaša že 47 občin v Sloveniji, med katerimi je tudi Občina Kamnik. Certifikat pa je Občina prejela v luči sprejetja nove strategije na področju mladih, odkupa zemljišča in s tem podpore ideji o nastanku Kreativne četrti Barutana na območju nekdanje smodnišnice ter vzpostavitve Dnevnega centra za otroke in mlade na območju krajevne skupnosti Duplica v prihodnjih letih.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve