Naslovnica / NOVICE / Občina Kamnik se intenzivno pripravlja na pripravo morebitnih nadomestnih prostorov za potrebe DSO Kamnik

Občina Kamnik se intenzivno pripravlja na pripravo morebitnih nadomestnih prostorov za potrebe DSO Kamnik

Občina Kamnik in Občinski štab Civilne zaščite se, v sodelovanju z Domom starejših občanov Kamnik, intenzivno pripravlja na morebitne krizne razmere, v kolikor kapacitete v Domu starejših občanov Kamnik ne bi bile več zadostne zaradi prevelikega števila okuženih stanovalcev.

V ta namen je predvidena ureditev nadomestnih prostorov v Mekinjskem samostanu. V kolikor bi bile kapacitete zapolnjene oziroma nezadostne, se pripravlja vzpostavitev dodatnih namestitvenih kapacitet v Športni dvorani Kamnik. Primernost obeh prostorov je potrdila epidemiološka služba.

Po podatkih vodstva DSO Kamnik imajo v kamniškem Domu starejših občanov trenutno okuženih 20 stanovalcev in 13 zaposlenih, kar je nekaj manj od polovice kapacitet t.i. “rdeče cone”, katerih napolnitev bi zahtevala uporabo nadomestnih kapacitet.

Kot v današnjem sporočilu za javnost sporoča vodstvo DSO Kamnik, v Domu nadaljujejo s skrbnim izvajanjem preventivnih ukrepov, zaposleni in oskrbovanci pa držijo pesti, da danes odzveti brisi ne prinesejo ponovnega zvišanja števila okuženih stanovalcev in zaposlenih.