Naslovnica / NOVICE / Občina se je slednjič le lotila čiščenja Malega gradu

Občina se je slednjič le lotila čiščenja Malega gradu

Prebivalci stanovanjskih hiš in objektov pod pobočjem Malega gradu si bodo najbrž lahko vsaj za nekaj časa oddahnili, saj se je Občina Kamnik, po nekaj letnem opozarjanju, ne le tamkajšnjih prebivalcev, slednjič le lotila čiščenja pobočja.

Pobočje Malega gradu kakih večjih čistilnih posegov ni bilo deležno že vrsto let, zaradi česar so ga je dodobra prerasli, ne le grmičevje, ampak celo manjša drevesa, ki so s svojimi koreninami razrahljale tudi krhko skalovje in kamenje samega pobočja.

Najpomembnejša, vendar zanemarjeno zaraščena mestna veduta, pa že dlje časa ni bila problematična zgolj zaradi neuglednega videza, ampak je postajala tudi vse bolj nevarna, saj se je kamenje s pobočja večkrat prikotalilo na nižje ležeče vrtove ter strehe hiš. K sreči se je vse skupaj vedno končalo brez poškodb in večjih posledic, žal pa je avgusta na Malem gradu prišlo do tragične nesreče, ki bi jo vsaj v neki meri lahko pripisali tudi neurejenemu in zaraščenemu pobočju.

ciscenje-malega-gradu-2016-6

O tem, da se je začelo urejanje celotnega pobočja Malega gradu, je Občina Kamnik obvestila na svoji spletni strani, na Malem gradu pa je bilo že danes moč opaziti delavce, ki so nad hišami severnega dela pobočja, že nameščali varovalne in zaščitne mreže, nadejamo pa se, da bo ureditvenih del v kratkem deležno tudi zanemarjeno stopnišče oz. dostop, ki na Mali grad vodi z vrta kavarne Veronika.

 

Dela povezana s čiščenjem pobočja Malega gradu naj bi se končala v dneh pred božičem, bodo pa imeli delavci najbrž kar precej dela, saj je Mali grad že nekaj časa domala kar kričal po odstranjevanju razraslega grmovja, manjših dreves ter zaščiti pred skalami in kamenjem.

Zaradi del in varnosti bo dostop na Mali grad, med torkom, 6. 12. 2016, in petkom, 23. 12. 2016, zaprt za vse morebitne obiskovalce, na Parmovi ulici pa se bodo v tem času izvajale tudi občasne enourne zapore.

Občina Kamnik ob tem vse občanke in občane naproša, da upoštevajo navodila izvajalca ter se zahvaljujemo za strpnost pri izvajanju del, ki bodo občasno povzročale tudi hrup zaradi mletja in odvoza podrasti ter vejevja.