Naslovnica / NOVICE / Občina znova prodaja “izginulo” drsališče

Občina znova prodaja “izginulo” drsališče

Občina Kamnik je ponovno objavila razpis za javno zbiranje ponudb za prodajo mobilnega drsališča s hladilnim agregatom, ki ga je prodajala že konec leta 2014, le to pa je potem, ko je občina že našla kupca izginilo.

Naj spomnimo, da gre za drsališče, ki ga je občina na vrat na nos kupila  leta 2008, saj so bili občinski veljaki takrat mnenja, da naj bi se nakup izplačal bolj od vsakoletnega najema. Občina je takrat za drsališče odštela 120.000 evrov, zdaj pa zanj, po izhodiščni ceni 13.500 evrov, znova išče kupca.

Občina Kamnik je v začetku leta 2015 za omenjeno drsališče že uspela najti kupca, ki je bil za rabljeno mobilno drsališče pripravljen odšteti 30.000 evrov, vendar se je vse skupaj zapletlo, ko je kupec želel drsališče prevzeti, vendar je le-to iz skladišča Lucky Luka d.o.o., kamor je bilo dano v hrambo, izginilo, njegovo izginotje pa je postalo tudi predmet ovadb in policijske preiskave.

Izginulo drsališče se je znova »čudežno« pojavilo v začetku letošnjega leta, ko je Občina Kamnik odstopila od kazenskega pregona in s podjetjem, ki mu je bilo drsališče zaupano v hrambo, sklenilo poravnavo.

Morebitni interesenti za nakup kamniškega občinskega drsališča lahko svoje ponudbe oddajo do 12. oktobra 2016.