Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Občinska priznanja utegnejo dvigniti precej prahu

Občinska priznanja utegnejo dvigniti precej prahu

Znana so imena kandidatov za kamniška občinska priznanja, na jutrišnji seji Občinskega sveta Občine Kamnik pa se bržkone obeta zanimiva in burna ter predvolilno obarvana razprava, saj sta dva izmed predlaganih kandidatov za najvišja priznanja člana občinske Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, le-ta pa je, med drugim, potrdila tudi večino predlogov županove NSi.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Kamnik je obravnavala prejete predloge, ki so prispeli na objavljeni javni poziv k predložitvi predlogov za podelitev priznanj Občine Kamnik za leto 2022 ter Občinskemu svetu pripravila predlog, da se v letu 2022 podeli naziv častne občanke in častnega občana, dve zlati, dve srebrni in tri bronasta priznanja Občine Kamnik.

Po neuradnih podatkih je omenjena komisija letos obravnavala 18 prejetih predlogov za priznanja, in sicer 9 predlogov za zlato priznanje, 2 predloga za srebrno priznanje, 5 predlogov za bronasta priznanja in 2 predloga za podelitev najvišjega priznanja, podelitev naziva častne občanke in častnega občana Občine Kamnik.

Kot je moč prebrati iz predloga sklepa, ki ga je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Kamnik pripravila za obravnavo kamniškim občinskim svetnicam in svetnikom, so člani komisije polovico izmed prispelih predlogov zavrnili, obenem pa pri marsikaterem potrjenem predlogu spremenili tudi žlahtnost priznanja.

Naj kot zanimivost navedemo, da je največ prejetih predlogov za priznanja Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Kamnik, ki jo vodi Ivanka Učakar (NSi), poslala stranka NSi Kamnik župana Mateja Slaparja, ki je predloge v imenu stranke tudi podpisal, in sicer šest, če upoštevamo še predlog za podelitev naziva častne občanke, ki je bil podan skupaj s stranki bližnjim društvom DEMOS na Kamniškem. Štirje izmed šestih podanih predlogov omenjene stranke, pa so bili tudi potrjeni.

Še ena zanimivost, ki najbrž utegne vzbuditi nemalo vprašanj in pomislekov, pa je dejstvo, da sta kar dva izmed kandidatov za najvišja občinska priznanja, Anton Tone Smolnikar in Dušan Papež, kot občinska svetnika obenem tudi člana Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, kar bo najbrž vsaj nekoliko »zanimivo« tudi za privzdigovanje opozicijskih svetniških obrvi ter govorniških glasov.

Svetniške obrvi in glasovi pa se najbrž utegnejo precej privzdigovati tudi pri obravnavi predloga za naziv častnega meščana, saj je Občina Kamnik navsezadnje še vedno pod Damoklejevim mečem starih grehov njegovega županovanja (soseska Mali grad in Utokova jama), ki ga občani Kamnika še vedno pomnijo po različnih “zanimivih in veselih” prigodah, zagotovo pa tudi po največjem dosežku, po nepozabni peki vola na kamniškem Glavnem trgu, zaradi česar se že v naprej veselimo jutrišnje seje kamniškega občinskega sveta, saj se, med drugim, nadejamo tudi zabavnega obujanja spominov.

Kako bo seja potekala bo znano jutri zvečer, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Kamnik pa je izoblikovala predlog sklepa, da občinska priznanja Občine Kamnik, seveda, če bodo predlog na seji potrdili tudi občinski svetniki in svetnice, v letošnjem letu prejmejo* :

 • Marjeta Humar – naziv častne občanke Občine Kamnik – predlagatelj NSi Kamnik in društvo DEMOS na Kamniškem
 • Anton Tone Smolnikar – naziv častnega občana Občine Kamnik – predlagatelj Brane Hafner
 • Dušan Papež – zlato priznanje – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež
 • Bojan Pollak – zlato priznanje – predlagatelj NSi Kamnik
 • Mihael Babnik – srebrno priznanje – predlagatelj Janez Repanšek in ZTŠ Kamnik
 • Tomaž Plahutnik – srebrno priznanje – predlagatelj NSi Kamnik
 • Janez Golob – bronasto priznanje – KS Tunjice, Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice
 • Martin Gorenc – bronasto priznanje – predlagateljica Natalija Berlec
 • Darinka Slanovec – bronasto priznanje – predlagatelj NSi Kamnik in dr. Jože Urbanija (ločena predloga)
  * Podatki o predlagateljih so neuradni, vendar iz preverjenih virov, saj niso del gradiva za sejo, ki so ga prejeli občinski svetniki, zopuščamo možnost morebitnih napak.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve