Naslovnica / NOVICE / Občni zbor AMD Kamnik: Uspešno lansko leto, povečanje članstva in pomladitev upravnega odbora

Občni zbor AMD Kamnik: Uspešno lansko leto, povečanje članstva in pomladitev upravnega odbora

Danes so se članice in člani Avto-moto društva Kamnik udeležili rednega letnega zbora, na katerem so izvolili organe zbora članov, pregledali poročila prejšnjega leta in si zadali program za letošnje.

Avto-moto društvo Kamnik je v preteklem letu poleg osnovnega poslanstva AMZS in AMD, 24 urne pomoči članom na cesti svoje aktivnosti razdelil v sklope celostne podobe društva in članstvo, preventivne, športne in druge aktivnosti ter objekt AMD.

Društvo v letošnjem letu šteje nekaj čez osemsto članov, ki so v letu 2019 organizirali nastop na sejmu v Komendi, pridobili svojo maskoto, transparente, zastave, table in odsevne jopiče in sodelovali na večini javnih prireditev v občinah Kamnik in Komenda kjer so pomagali pri urejanju prometa. V prvi polovici leta so prav tako organizirali izbirno tekmovanje mladih kolesarjev, ena izmed tekmovalk pa je bila izbrana v reprezentanco AMZS. Na področju preventive v cestnem prometu so sodelovali v projektu Mobilna varnost, skupaj z SPV so izvajali preventivne aktivnosti ob začetku novega šolskega leta, organizirali so tudi strokovno ekskurzijo članov v Center varne vožnje, za člane pa so prav tako organizirali tudi tradicionalni nočni pohod v Tamar.

V letošnjem letu bo društvo največ pozornosti namenilo izvedbi predavanja za starejše udeležence v prometu na temo mobilnosti in varnosti v cestnem prometu, sodelovalo bo pri izvedbi tekmovanja mladih kolesarjev v projektu ETEC 2020, obrtnem sejmu v Komendi in varstvu šolskih otrok on začetku šolskega leta. Sodelovalo bo tudi pri projektu Mobilna varnost, izvajalo preventivne in druge aktivnosti, ki bodo pripomogle k krepitvi varnosti v cestnem prometu ter ohranili sodelovanje z lokalno skupnostjo, policijo, zavodi in društvi.

Člani in članice so na občnem zboru soglasno sprejeli tudi novo kri, Jože Galičič “Jodl” je namreč postal najmlajši član upravnega odbora AMD Kamnik.

Prisotne so pozdravili gost Matej Slapar, ki je pohvalil delovanje društva, oglasili so se tudi Nada Pavšin iz Avto-moto zveze Slovenije, Zdravko Novak iz AMD Cerklje in »Aco« Pivk iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik.

Pridni in zagnani fantje ter dekleta so tako opravili svoje dolžnosti na letošnjem letnem zboru, zaslužijo pa si tudi zahvalo za njihovo delo, varovanje in pomoč občankam in občanom ob večjih prireditvah v Kamniku in okolici.