Naslovnica / NOVICE / Občni zbor PGD Sela

Občni zbor PGD Sela

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Sela je včeraj potekal redni letni občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnega zbora so se poleg članov udeležili župan Marjan Šarec, predsednik Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednik krajevne skupnosti, predstavnik Lovske družine in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Sela zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, in jim zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva.

Poudaril je, da so gasilke in gasilci s svojim nesebičnim delom in dejanji v preteklem letu dokazali, da so steber naše družbe, na katerega se občani lahko vedno zanesejo. Še posebej se je to izkazalo ob ledeni ujmi in ostalih nesrečah v preteklem letu, ko je bila pomoč gasilcev neprecenljiva. Zaupanje, ki so ga gasilci pridobili s strani javnosti, se moramo še posebej zavedati in še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem. Sem zagotovo spada tudi uniforma gasilcev, katero moramo, glede na različne priložnosti, nositi z dostojanstvom in pripadnostjo organizaciji.

Še posebej se je zahvalil vsakemu posamezniku, delo ki so ga opravile gasilke in gasilci v preteklem letu, je zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilcev ni sposobna obvladovati naravnih in drugih nesreč.

Društvo ima pred seboj veliko zahtevnih izzivov, med njimi zamenjava prapora.

Besedilo: Občina Kamnik
Fotografije: PGD Sela