Naslovnica / NOVICE / Občni zbor Podeželskega društva – Utrip pod lipo domačo Motnik in nova številka glasila

Občni zbor Podeželskega društva – Utrip pod lipo domačo Motnik in nova številka glasila

Člani društva Utrip smo se zbrali na enajstem občnem zboru, dne 19. januarja 2020, ob 15.00 uri, v prostorih občinske stavbe v Motniku.

Po otvoritvenem pozdravu predsednice društva Ančke Podbevšek je bilo izbrano in potrjeno delovno predsedstvo ter delovni predsednik, gospod Valentin Zabavnik. Tudi kot tajniku društva gospodu Zabavniku vsi člani zaupamo, saj naše seje vodi že vrsto let zelo uspešno.

Po potrditvi dnevnega reda so bila podana poročila predsednika, tajnika, blagajnika in delovnih komisij, odprta razprava o delovanju društva pa je bila zanimiva in konstruktivna. Sledile so letošnje volitve, razrešitev organov društva in izvolitev novih. Vsi dosedanji člani so bili pripravljeni delovati v odborih naprej v smislu dobrega sodelovanja in aktivnosti, ki smo jih uvedli in izoblikovali v teh letih delovanja. Nato je predsednica predstavila zanimiv program za leto 2020. Več predlogov in razprav je sledilo tudi pod točko razno, seveda pa po zaključku uradnega dela občnega zbora ni manjkala dobra pogostitev.

 

V sejni sobi smo si lahko ogledali tudi čudovita ročna dela in klekljane izdelke, ki jih je v času občnega zbora razstavila članica društva Malči Pirc. Vse predstavljeno. vključno s pripravljenimi blazinicami za klekljanje na delavnicah ročnih del, je izdelala sama in v času od začetka delavnic do danes.

 

Vse čestitke z željo, da bo kot mentorica še naprej predajala svoje znanje mladim, ki jih to zanima. Razstavljene so bile tudi košarice, ki so jih udeleženci delavnic izdelali lani oktobra.

Marina Drolc, Motnik

Arhiv vseh številk občasnika podeželskega društva Utrip pod domačo lipo – Naš utrip
(glasilo si lahko prenesete s klikom na sliko)

nas utrip1

Naš utrip št. 1 – 2012

Naš utrip št. 2 - 2013

Naš utrip št. 2 – 2013

Naš utrip št. 3 - 2014

Naš utrip št. 3 – 2014

Naš utrip št. 4 - 2015

Naš utrip št. 4 – 2015

Naš utrip št. 5 - 2016

Naš utrip št. 5 – 2016

Naš utrip št. 6 - 2017

Naš utrip št. 6 – 2017

Naš utrip št. 7 – 2018

Naš utrip št. 8 – 2019

Naš utrip št. 9 – 2020