Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Obisk turističnih novinarjev v Kamniku

Obisk turističnih novinarjev v Kamniku

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je za člane Društva turističnih novinarjev Slovenije organiziral študijsko turo za spoznavanje turističnih znamenitosti Kamnika. Skupina desetih novinarjev, ki pišejo za različne slovenske medije, si je ogledala srednjeveško mesto Kamnik, Zdravilni gaj Tunjice, dolino Kamniške Bistrice, Slovenia Eco Resort ter Terme Snovik. Pri tem so jih navdušile zgodbe, ki jih skriva srednjeveško mesto ter njegova okolica. Pohvalili so tudi uspeh kamniškega turizma, saj bo že drugo leto zapored zabeležil rekordno sezono.

Novinarji so na obisku omenjenih turističnih ponudnikov na svoji koži občutili tako imenovani 6D turizem. Okušali in vonjali so odlično hrano in pijačo v Termah Snovik in Slovenia Eco Resortu; preko stopal doživeli dotik različnih podlag, ki so eden od 5-ih stebrov Kneipp metode in jih Terme Snovik uspešno razvijajo in implementirajo v svoje programe že zadnji dve leti; poslušali ptičje petje, šumenje dreves in bučanje vode v soteski Predaselj ter opazovali zeleno lepoto kamniških gozdov in mogočnost Kamniških Alp. Za šesti čut – intuicijo pa so poskrbeli v Zdravilnem gaju Tunjice, kjer so si novinarji na energetskih točkah nabrali novo energijo.

V imenu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je slovenske turistične novinarje sprejela vodja sektorja turizem Nina Irt, ki je gostom izrazila dobrodošlico.

»Veseli smo, da ste nas obiskali in nas podpirate v naših prizadevanjih, da poleg tujih turistov privabimo tudi slovenskega gosta, saj je slovenski turist lojalen, ceni raznolikost turistične ponudbe in pestrost lokalne kulinarike. Glede na rekordni zaporedni poletni turistični sezoni v Kamniku, ki beleži velik porast obiska tujih gostov, posebno pozornost posvečamo tudi domačemu gostu in skupaj s turističnimi ponudniki skušamo nadgraditi turistične programe, produkte in predvsem doživljajski turizem, ki ga kamniška turistična destinacija še lahko ponudi. Najprej se moramo znati povezovati in sodelovati med seboj in šele potem se lahko povezujemo s svetom,« je dejala.

Ob tem se v imenu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik zahvaljuje za prijazen sprejem ter gostoljubnost Boštjanu Štuparju iz Kavarne Veronika, Dragu Vrhovniku in Katji Jelovšan iz Zdravilnega gaja Tunjice, Maji Žagar iz TD Kamniška Bistrica, Matjažu in Jaki Zormanu iz Slovenia Eco Resorta ter Katarini in Ivanu Hribarju iz Term Snovik.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik
Foto: Nina Irt