Naslovnica / Črna kronika / Obsežen požar gospodarskega poslopja v Mengšu

Obsežen požar gospodarskega poslopja v Mengšu

Gasilke in gasilci več gasilskih društev iz občin Mengeš, Kamnik, Komenda in Trzin se že od 18:45 borijo z ognjenimi zublji, ki so zajeli večje gospodarsko poslopje v bližini Oranžerije v Mengšu.

Gasilci so obvestilo o požaru gospodarskega poslopja prejeli okoli 18:15, zaradi obsežnega požara, katerega visoki plameni so grozili, da zajamejo še katerega izmed bližnjih objektov, pa so gasilci PGD Mengeš poklicali na pomoč tudi svoje gasilske tovariše iz številnih okoliških prostovoljnih društev z območja občin Kamnik, Komenda in Trzin.

 

Le-ti so jim na pomoč priskočili predvsem z gasilskimi avtocisternami s katerimi dovažajo vodo za gašenje, z menjavo izmučenih ekip, ki so gasile že od samega začetka, pa so priskočili na pomoč tudi pri samem gašenju.

Sama intervencija je sicer še v teku, vendar imajo gasilci požar že kar nekaj časa pod nadzorom, po prvih informacijah pa v požaru ni bil nihče poškodovan, prav tako pa ni nihče ogrožen.

Vzroke in okoliščine požara bodo poskusili ugotoviti policisti, ki so že na prizorišču in čakajo, da gasilci požar do konca pogasijo.