Naslovnica / NOVICE / Obvestilo: Nihalka bo na Veliko planino ponovno začela voziti v ponedeljek

Obvestilo: Nihalka bo na Veliko planino ponovno začela voziti v ponedeljek

Sporočamo veselo novico, da smo pridobili obratovalno dovoljenje ter v ponedeljek, 3.2.2020, ponovno pričnemo z obratovanjem nihalke.

Po tem, ko smo v začetku decembra 2019 zaustavili nihalko zaradi menjave nosilnih vrvi, sta nas čakala dva meseca trdega dela. Po menjavi obeh nosilnih vrvi je sledil tehnični pregled ter pridobitev obratovalnega dovoljenja, pred nami pa je ponovni pričetek obratovanja nihalke.

Odprtje pričetka obratovanja nihalke na Veliko planino po menjavi nosilnih vrvi, bo v ponedeljek, 3. februarja ob 12. uri na spodnji postaji nihalke, od odprtja dalje, pa bo nihalka obratovala po voznem redu.

Od ponedeljka do četrtka bo vozila ob 9:00, 10:00, 12:00, 14:00 in 16:00, od petka do nedelje ter v času praznikov in šolskih počitnic pa od 9:00 – 17:00, vsako polno uro. Sedežnica bo obratovala od petka do nedelje ter v času praznikov in šolskih počitnic od 9:30 – 16:15.

Ponovni pričetek obratovanja nihalke bosta otvorila župan Občine Kamnik, Matej Slapar ter direktor družbe Velika planina d.o.o., Leon Keder.

Nihalka na Veliko planino vozi že od leta 1964. Nihalka sprejme 32 potnikov v eno kabino in vozi le 5 minut. Za trajnostni razvoj turizma na Veliki planini je nihalka pomemben del zgodbe, saj kot varčen in ekološki način prevoza omogoča hiter, varen in ekološki dostop na Veliko planino planino. Decembra 2011 je bila v celoti zamenjana strojnica nihalke. Tako je nihalka na Veliko planino z novo strojnico postala še varnejša in učinkovitejša. Velika planina, d. o. o., pa je bila v letu 2014 tudi finalist prestižne nagrade Werner von Siemens, kjer so ocenjevali učinkovitost nihalke po zamenjavi obstoječe strojnice z novo.

Izgradnja nihalke je lepote Velike planine približala obiskovalcem. Tako se je na Veliki planini začel širiti turizem. Danes je Velika planina biser turističnih destinacij. Poleti zaživi s prihodom pastirjev in živine, v zimskih mesecih pa ljubitelje snežne odeje čakajo številne zimske aktivnosti kot so smučanje, tek na smučeh, nočno sankanje ter krpljanje po naravnem snegu, med idilo s snegom pokritih pastirskih koč.

Vljudno vabljeni na Veliko planino!

Velika planina d.o.o.