Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Oslabljene kadetinje do zmage in poraza

Odbojka: Oslabljene kadetinje do zmage in poraza

Bolezen in poškodbi sta dodobra oslabili žensko kadetsko ekipo Calcit Volleyballa, ki je na drugem letošnjem turnirju za DP kvalifikacijske skupine D v Žirovnici najprej izgubila proti ekipi Mladi Jesenice z 2:0 (15, 20), nato pa z 2:0 (21, 10) premagala domače odbojkarice.

Čeprav so Kamničanke na svojem drugem letošnjem kvalifikacijskem turnirju skupine D morale priznati premoč Jeseničankam, so še vedno na prvem mestu ter z realnimi možnostmi, da se uvrstijo v A ligo. Vanjo se uvrstita dve najboljši ekipi, bržkone pa bo zanje odločilna tekma z Domžalčankami, ki so bile v tem krogu proste, na zadnjem turnirju skupine D, 14. decembra. Upati je, da bodo do takrat varovanke Tanje Božinović pozdravile poškodbe in se v polni zasedbi zoperstavile ekipi iz Domžal. V Žirovnici so žal igrale brez obeh svojih prvih bloker, Veronike Beznik, ki si je zvila gleženj, medtem ko je Eva Skvarč zbolela za pljučnico. Za nameček je, zaradi poškodbe ramena, manjkala tudi podajalka Eva Pibernik. V tako oslabljeni zasedbi so se na prvi tekmi sicer hrabro upirale favoriziranim Jeseničankam, še zlasti to velja za drugi niz, medtem ko so na drugi brez večjih težav opravile z Žirovničankami.

„Z zmago in porazom smo obdržale prvo mesto na prvenstveni lestvici in smo vse bliže uvrstitvi v A ligo. Dekleta so dale vse od sebe in si za borbenost zaslužijo čestitke, vendar je bilo to proti Jeseničankam premalo za končni uspeh, zato pa so proti Žirovnici priložnost, da pokažejo, kaj znajo, dobile vse igralke. Upam, da bomo čez mesec dni v polni zasedbi in da bomo Jeseničankam morda vrnile za poraz v Žirovnici,“ je po turnirju v dvorani pod Stolom v Žirovnici dejala trenerka kamniške kadetske ekipe Tanja Božinović.

Za kadetinje Calcit Volleyballa so v Žirovnici igrale: Eva Pogačar, Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Sara Sirar, Lana Mujanovič, Neža Grošelj, Zala Špoljarič, Lana Žužek, Neža Ledinik – libero, Atena Gojak.

Izidi drugega kroga kvalifikacij za DP

http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadetinje/2014_KJE_kv/2014_KJE_k_D

Napisal: Miha Štamcar