Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita izgubile tudi povratno tekmo

Odbojkarice Calcita izgubile tudi povratno tekmo

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi v povratni tekmi drugega kroga pokala CEV morale priznati premoč Novi KBM Braniku, ki je tokrat zmagala celo brez izgubljenega niza in se zasluženo uvrstila v tretji krog tekmovanja. Calcitovke se bodo v soboto, ob 17. uri, v dvorani Tivoli, v 13. kroga 1. DOL pomerile z ekipo VOLLEYBALLjubljana.

Calcit Volleyball – Nova KBM Branik  0:3 (-21, -15, -16)

Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 500, sodnici: Ozmen (Turčija), Rodriguez Machin (Španija).

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 4, Blažič 3, Pahor, Igličar 2, Zaplotnik, Kostić 9, M. Jerala, Turk, Koleva 6, Van de Vyver 1. Trener: Nicola Negro.

Nova KBM Branik: Mlakar 14, Blagne 4, Košenina 1, Kaučič 13, Vovk, Najdič 3, Milosavljević, Planinšec 5, Sobočan 10, A. Jerala, Pintar 1, Koskelo – libero. Trener: Bruno Najdič.

Aktualne slovenske državne prvakinje proti aktualnim pokalnim zmagovalkam v letošnji sezoni še niso zabeležile zmage. Na obeh tekmah so bile s 3:1 boljše mariborske odbojkarice, ki bi jim na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV za napredovanje zadostovala že dva osvojena niza. V težjem položaju so bile pred dvobojem najboljših slovenskih ženskih ekip domače odbojkarice, ki bi za napredovanje v tretji krog pokala CEV v rednem delu tekme morale zmagati s 3:0 ali 3:1, nato pa še t. i. v zlatem nizu. Toda že po dveh nizih so bili vsi dvomi rešeni, kajti Mariborčanke so povedle z 2:0 in se zanesljivo uvrstile v tretji krog pokala CEV.

Na obeh tekmah v letošnji sezoni so imele odbojkarice Calcit Volleyballa predvsem težave na sprejemu, naredile so tudi več lastnih napak, prav lastne napake pa so do prvega tehničnega odmora najbolj pestile mariborsko ekipo. Naredila jih je kar štiri, tri na servisu, tako da so domačinke na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. Na servis Katje Mihevc so calcitovke prve prišle do občutnejše prednosti (12:8), s štirimi točkami so vodile tudi še ob drugem tehničnem odmoru, toda v nadaljevanju so se v domači ekipi spet pojavile težave na sprejemu. Najprej jih je s svojimi servisi namučila Ela Pintar, nato pa še Maja Košenina, ki je imela največ zaslug za mariborsko vodstvo z 19:17. Bankirke so pred vstopom v končnico niza povedle z 22:19, z blokom Marine Kaučič pa so izkoristile že kar prvo zaključno žogo.

Drugi niz so bolje začele gostujoče odbojkarice, ki so povedle s 4:1. Po dveh zaporednih točkah Tine Grudine so se calcitovke na kratko vrnile v igro, toda na servis Sare Najdič, ob ponovnih težavah na sprejemu domače ekipe, so Mariborčanke prišle že do petih točk prednosti (15:10). Takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru, v še večjih težavah pa so bile domače odbojkarice po treh zaporednih točkah Anite Sobočan, dve je dosegla z asom, saj je bilo že 19:11 za Novo KBM Branik. S tem je bil niz odločen, hkrati pa tudi vsi dvomi o tem, katera ekipa se bo uvrstila v tretji krog pokala CEV.

Potem ko so izgubile vse možnosti za napredovanje, so se domače odbojkarice sprijaznile s porazom tudi v tretji medsebojni tekmi. Mariborčanke so še naprej igral zavzeto, povedle z 10:4, do drugega tehničnega odmora pa so svojo prednost povečale na neulovljivih devet točk. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Marina Kaučič.

Mariborčanke se bodo v tretjem krogu pokala CEV, med 7. in 9. februarjem, pomerile s turško ekipo Galatasaray, ki je izločila francoski Franches-Montagnes. Že 2. februarja pa bo na sporedu nov obračun med najboljšima slovenskima ženskima ekipama, ko se bosta ekipi v Tivoliju pomerili na turnirju srednjeevropske lige, hkrati pa bo šlo tudi za zaostalo tekmo 1. kroga 1. DOL za ženske.

Izjavi po tekmi

Nicola Negro, trener Calcit Volleyballa: »V Mariboru smo tri nize odigrali na visoki ravni, danes pa z izjemo prvega niza brez prave agresivnosti v napadu, brez prav discipline v bloku in obrambi, zatajili smo tudi na sprejemu. S takšno igro je bilo nemogoče premagati Mariborčanke. Vprašanje je, kako bi se tekma končala, če bi nam uspelo dobiti prvi niz, toda o tem nima smisla razglabljati. Preprosto nismo bili pravi, naša igra ni bila na tisti ravni, da bi lahko prišli do zmage.«

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: »V prvem nizu je bila na obeh straneh velika želja po zmagi, zato tudi tako veliko število lastnih napak. Morda to ni bila naša najboljša tekma v letošnji sezoni, smo pa zato igrali brez velikih nihanj. Potem ko smo ob koncu prvega niza prišli do svoje igre, smo v drugem z njo nadaljevali in jo ohranili do konca tekme. Že pred tekmo smo bili dogovorjeni, da bomo vsak niz odigrali posebej.«

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec