Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita še korak do finala končnice državnega prvenstva

Odbojkarice Calcita še korak do finala končnice državnega prvenstva

V ljubljanskem polfinalnem obračunu končnice 1. DOL za ženske so odbojkarice Calcit Volleyballa v dvorani Tivoli premagale VOLLEYBALLjubljano s 3:1 (19, 18, -25, 7) premagale VOLLEYBALLjubljano. Povratna tekma bo na sporedu v soboto, ob 19:30, v dvorani na Galjevici.

Calcit Volleyball – Volleyball Ljubljana  3:1 (19, 18, -25, 7)

Športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).

Calcit Volleyball: Grudina 16, Božič, Mihevc 5, Blažič 10, Pahor, Igličar 17, Zaplotnik 2, Kostić, Jerala – libero, Turk, Koleva 22, Van de Vyver 2. Trener: Nicola Negro.

Volleyball Ljubljana: Maček 4, Mijoč 13, Ferlinc 6, Čotar 3, Dolenc, Pavić, Crnjac 1, Mihalinec 11, Janežič, Vrhovnik 4, Arnež 4, Flego 2. Trener: Gregor Rozman.

Obe ekipi sta minuli konec tedna igrali na zaključnem turnirju pokala Slovenije, obeh pa sta morali priznati premoč Novi KBM Braniku, ki je ubranila pokalni naslov. Bližje zmagi so sicer bile odbojkarice Calcit Volleyballa, ki so z Mariborčankami izgubile šele po tie-breaku, medtem ko varovanke Gregorja Rozmana proti poznejšim pokalnim zmagovalkam niso osvojile niti niza. Proti aktualnim državnim prvakinjam so sicer osvojile niz, nudile dober odpor tudi na začetku četrtega niza, toda po napačni postavitvi, ki je calcitovkam prineslo vodstvo s 7:0, je bilo njihovega odpora konec.

Ljubljanski obračun so bolje začele gostujoče odbojkarice, ki so na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti, z blokom Maše Arnež so jo povečale še za eno. S tremi zaporednimi točkami so do vodstva, nato prišle calcitovke (13:10), toda ob drugem tehničnem odmoru so spet zaostajale za točko, ko je napad Slavine Koleve končal v avtu. Toda prav Koleva je poskrbela za novo vodstvo domače ekipe (18:17), za prvo občutnejšo prednost pa Urška Igličar (21:18). Prav Igličarjeva je bila s svojimi servisi med najbolj zaslužnimi, da so v končnici niza varovanke Nicola Negra dosegle štiri zaporedne točke, po njem asu pa je bilo 1:0 za Calcit Volleyball.

V drugem nizu so si domače odbojkarice že do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti, po njihovi napaki se jim gostje približale na dve (7:9). Vendar so v nadaljevanju niza domačinke spet prevzele pobudo, z boljšim servisom povzročale težave gostujočim sprejemalkam, v napadu pa je Anja Zaplotnik vodstvo svoje ekipe povečala na šest točk (15:9). Razlika šestih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru, drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih pa je zaključila Koleva.

V tretjem nizu je vse dišalo po gladki zmagi domače ekipe, ki je s točko Tine Grudine na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk, po napaki Petre Flego na servisu pa je bilo ob drugem že plus sedem za Calcit Volleyball. Ko je bilo po novi točki Koleve in napaki Nuše Ferlinc že 22:13, skorajda nihče v dvorani ni pomislil, da bi lahko prišlo do preobrata. Toda mlada Nika Čotar je s svojimi servisi povzročila nemalo težav kalcitovim sprejemalkam, v končnici pa sta Katja Mihalinec in Anja Maček z blokoma izničili dve zaključni žogi domače ekipe, ki nato ni izkoristila še tretje. Kar ni uspelo domačinkam, je v prvem poskusu z blokom uspelo Čotarjevi.

Tudi na začetku četrtega niza so gostje bile enakovredne domači ekipi, imele ob prvem tehničnem odmoru celo točko prednosti, toda zaradi napačne njihove postavitve, so calcitovke povedle s 7:0, s tem pa je bila tekma odločena. Na servis Pie Blažič so nato povedle z 21:4, tekmo pa je zaključila razpoložena Koleva.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec