Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita so s 3:0 premagale tudi Formulo Formis

Odbojkarice Calcita so s 3:0 premagale tudi Formulo Formis

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v zaostali tekmi 14. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale domačo Formulo Formis s 3:0 (22, 18, 20). S sedemnajstimi točkami se je v ekipi Calcit Volleyballa izkazala Olivera Kostić, aktualne državne prvakinje pa do konca rednega dela domačega prvenstva v soboto čaka še gostovanje v Novi Gorici.

Formula Formis – Calcit Volleyball 0:3 (-22, -18, -20)

Hoče – Velika dvorana Hoče, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj), Pevc (Škofja Loka).
Formula Formis: Pehnec 1, Desy Vahen 10, Sešel, A. Kerbler 4, Sužnik – libero, Pogorevc, Pajnik – libero, Vojinović 5, Borko 11, Polanec, Kotnik, K. Kerbler, Eržen 12, Štern. Trener: Sebastijan Zorenč.
Calcit Volleyball: Grudina 4, Božič 2, Mihevc 6, Blažič 9, Pahor, Zaplotnik, Kostić 17, Zatkovič, Jerala – libero, Turk, Koleva 9, Van de Vyver. Trener: Nicola Negro.

Varovanke Nicole Negra v zaostali tekmi 14. kroga niso imele večjih težav, da so vknjižile nove tri točke, vendar so se morale predvsem v uvodnem nizu pošteno potruditi, da so prišli do zmage. Predvsem domače odbojkarice so naredile veliko število lastnih napak, skupaj kar 28, calcitovke l7, zato pa so calcitovke spet imele težave na sprejemu. V tem elementu igre so bile veliko boljše odbojkarice Formule Formisa.

Na mestu organizatorke igre je tokrat zaigrala Mojca Božič, ob njej pa so bile v prvi postavi calcitovk še Slavina Koleva, Pia Božič, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. Čeprav so na servis Grudine povedle s 3:0, si vse do končnice niza večje prednosti niso priigrale. Na prvi tehnični odmor so odšle s prednostjo dveh točk, pred drugim so domačinke izid na 15. točki izenačile, po napaki Ivane Vojinović pa so ob drugem tehničnem odmoru vendarle zaostajale za točko. Do 18. točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so gostje po uspešnih napadih Kostićeve in Koleve z delnim izidom 5:1 povedle s 23:19. Rogožanke so se jim še približale na točko zaostanka (22:23), vendar je Kostićeva postavila stvari na svoje mesto.

Drugi niz se je začel v znamenju lastnih napak domače ekipe, ki jih je do prvega tehničnega odmora naredila kar sedem, kar je tudi prineslo vodstvo gostij z 8:2. Toda visoko vodstvo je, kot kaže uspavalo calcitovke, ki niso imele pravega odgovora na servis svoje nekdanje kapetanke Tamare Borko, z blokom Maje Desy Vahen pa so se domačinke približale le na točko zaostanka (11:12). V nadaljevanju niza so calcitovke le zaigrale bolj zbrano, domača ekipa pa je spet naredila preveč lastnih napak, da bi lahko računala na popoln preobrat. Tudi drugi niz je zaključila Kostićeva.

V tretjem nizu so domače odbojkarice zmanjšale število lastnih napak, pri gostjah pa je bila v napadu še naprej najbolj nevarna Kostićeva. Do enajste točke sta bili ekipi izenačeni, šele z asom Koleve pa so si calcitovke priigrale prvo večjo prednost (18:14). Po bloku Blažičeve je bilo že 22:16, zmago Calcit Volleyballa pa je potrdila Katja Mihevc.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec