Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita so si z zmago nad Slovakinjami zagotovile prvo mesto v rednem delu tekmovanja

Odbojkarice Calcita so si z zmago nad Slovakinjami zagotovile prvo mesto v rednem delu tekmovanja

Odbojkarice Calcit Volleyballa so si z zmago v svoji drugi tekmi zadnjega turnirja srednjeevropske lige zagotovile prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Na Dunaju so s 3:1 premagale slovaško ekipo 1. BVK Bratislava, na zaključnem turnirju v Zagrebu, konec prihodnjega tedna pa bodo v polfinalu igrale z domačo Mladostjo.

Calcit Volleyball – 1. BVK Bratislava   3:1 (18, -22, 20, 20)

Dunaj – Dvorana športne gimnazije, gledalcev 20. sodnika: Haas, Milić (oba Avstrija).

Calcit Volleyball: Grudina 9, Božič, Mihevc 3, Blažič 12, Pahor, Igličar 4, Zaplotnik, Kostić 21, Jerala – libero, Turk, Koleva 16, Van de Vyver 3. Trener: Nicola Negro.

BVK Bratislava: Trach 2, Hudecova 6, Stankova 9, Turčikova 4, Jančova – libero, Ševarika 3, Haberova 5, Ovečkova 4, Ramajova, Pisečna 11, Maštalirova 4, Cigankov 9. Trener: Tomaš Varga.

Slovenske državne prvakinje so z zmago proti Bratislavčankami na prvem mestu po rednem delu srednjeevropske lige prehitele Novo KBM Branik. Ljubljančanke so v osmih tekmah zbrale 21 točk, Mariborčanke pa eno manj, tako da bodo na zaključnem turnirju branilke naslova v polfinalu igrale z Mladostjo, bankirke pa z madžarsko ekipo Linamar Bekescsabai.

V prvem nizu je bilo vse v znamenju odbojkaric Calcit Volleyballa, ki so, navkljub ne najboljšemu sprejemu, prevladovale predvsem v napadu. Ilka van de Vyver je dobro razporedila svoje podaje, kjer je bila Tina Grudina stoodstotna, izkazala se je tudi s tremi bloki, visoko učinkovitost pa sta imeli tudi Pia Blažič in Olivera Kostić, ki je bila s sedmimi točkami tudi najbolj učinkovita igralka niza. Že do prvega tehničnega odmora so si calcitovke priigrale pet točk prednosti, do drugega so jo povečale še za dve, razlika sedmih točk pa je bila tudi ob koncu niza.

Bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem pa ljubljanske odbojkarice niso bile več tako uspešne v napadu, zato pa se je v slovaški ekipi ob Zuzani Pisečni razigrala še Simona Haberova. Na prvi tehnični odmor so calcitovke še odšle s točko prednosti, ob drugem so s točko prednosti vodile Slovakinje, ki so bile v končnici bolj zbrane ter prišle do svojega prvega niza.

Težave na sprejemu so se v ekipi Calcit Volleyballa nadaljevale tudi v tretjem nizu,  v katerem so zaostajale že za štiri točke (7:11), toda v nadaljevanju niza so slovenske državne prvakinje le postavile stvari na svoje mesto ter ga zanesljivo dobile.

Še bolj preprečljive so bile v začetku četrtem nizu, ko so ob prvem tehničnem odmoru nasprotnicam pobegnile za šest točk, vodile so tudi še s 13:6, s serijo šestih zaporednih točk pa se jim je ekipa iz Bratislave popolnoma približala (12:13). Na 18. točki sta bili ekipi že skupaj, v končnici pa so calcitovke preko Kostićeve in Slavine Koleve le unovčile svojo večjo kakovost za prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige.

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec