Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarice Calcita v Šempetru prepričljivo zmagale

Odbojkarice Calcita v Šempetru prepričljivo zmagale

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v prvi tekmi 12. kroga 1. DOL za ženske na gostovanju v Šempetru v Savinjski dolini s 3:0 (17, 20, 11) premagale domačo ekipo Sp.Savinjska-Aliansa. Calcitovke bodo naslednjo tekmo v domačem prvenstvu igrale prihodnjo soboto, ko jih čaka obračun z VOLLEYBAL Ljubljano, še pred tem pa se bodo v četrtek, 26. januarja, ob 18. uri, v dvorani Tivoli v povratni tekmi drugega kroga pokala CEV pomerile z Novo KBM Branikom.

Sp.Savinjska-Aliansa – Calcit Volleyball: 0:3 (-17, -20, -11)

Šempeter v Savinjski dolini- dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 100, sodnika: Skudnik (Mežica), Mesarič (Murska Sobota).

Sp. Savinjska-Aliansa: Jakob – libero, Rifelj, Mazej – libero, Pikl, Forštnarič 6, Pene 13, Sopčič, Hren 2, Žnidar 10, Ovčar, Lenart 1, Udrih 1, Napotnik 1, Pavlič 3. Trener: Beno Božič.

Calcit Volleyball: Grudina 5, Božič, Mihevc 8, Blažič 8, Pahor, Igličar 1, Zaplotnik, Kostić 14, Jerala – libero, Turk, Koleva 16, Van de Vyver 1.

Aktualne slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyballa so po porazu v prvi tekmi drugega kroga pokala CEV, ko so v Mariboru še drugič v letošnji sezoni izgubile z Novo KBM Branikom, pred povratno tekmo v prvi tekmi 1. DOL za ženske v letu 2017 brez večjih težav opravile z domačimi Šempetrankami. Nekaj več težav so imele le v drugem nizu, sicer pa so bile ves čas boljša ekipa.

Domače odbojkarice, ki so še v boju za uvrstitev v modro skupino, so v prvem nizu korak z gostjami iz Ljubljane, ki so večji del tekme igrale v postavi Ilka van de Vyver, Slavina Koleva, Pia Blažič, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala, držale le to pete točke, ki so jim s šestimi zaporednimi točkami pobegnile na 11:5. Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Bena Božiča se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, čeprav so se domačinke gostjam po uspešnem napadu Anastazije Žnidar še približale na pet točk zaostanka (16:21), nato pa so do konca niza osvojile le še točko.

Drugi niz je bil bolj izenačen, saj so Šempetranke po zaslugi Žnidarjeve, Mojce Pene in Maje Forštnarič, ki je še lani igrala za Calcit Volleyball, povedle z 10:7. Vodile so tudi še z 12:9, vendar so Katja Mihevc, Olivera Kostić in Pia Blažič poskrbele za to, da so Ljubljančanke s štirimi zaporednimi točkami prvič v drugem niz prišle do vodstva. Toda domačinke se še niso predale, saj so z novo točko Foršnaričeve na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk, takšna pa je bila njihova prednost tudi po uspešnem napadu Penetove (21:19). V končnici niza so se na servis Ilke van de Vyver kalcitovke le zbrale, po točki Slavine Koleve povedle s 23:19, vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdila Urška Igličar.

V tretjem nizu je dokončno prišla do veljave večja kakovost ljubljanskih odbojkaric, ki so si na servis Koleve in Mihevčeve priigrale prednost sedmih točk (9:2). S tem je bila tekma praktično odločena, Šempetrankam se je še enkrat uspelo približati na šest točk zaostanka (9:15), vendar so z delnim izidom 6:1 gostje razrešile vse dvome o končnih zmagovalkah.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec