Naslovnica / ŠPORT / Odbojkarji Calcita izgubili v Murski Soboti

Odbojkarji Calcita izgubili v Murski Soboti

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v šestem krogu modre skupine 1. DOL za moške doživeli prvi poraz. S 3:0 jih je v Murski Soboti premagala Panvita Pomgrad, ki je v svoji dvorani proti Kamničanom slavila že v rednem delu prvenstva. V sedmem krogu modre skupine bodo varovanci Marka Brumna v sredo, 9. marca, v Kamniku igrali s Salonitom.

Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball 3:0 (20, 24, 23)

Kamniški odbojkarji so bili do gostovanje v Murski Soboti edina neporažena ekipa v modri skupini, vendar so v minule m krogu po hudem boju proti Kranjčanom izgubili točko. Z več nihanji v modri skupini igrajo Sobočani, ki še niso popolnoma opustili upanja na drugo mesto, vendar bi se jim moralo do začetka končnice marsikaj ‘poklopiti’. Za začetek zmaga proti Kamničanom, kar jim je tudi uspelo.V prvem nizu je bila igra izenačena do drugega tehničnega odmora. Trener kamniške ekipe Marko Brumen je tekmo začel z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Žigo Šternom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Že uvod v tekmo je pripadel domači ekipi, Kamničani so naredili preveč napak na servisu, tudi sprejem ni bil najboljši, tako da je domača ekipa z dvema zaporednima točkama Jerneja Detele povedla 10:6, z asom Jakoba Rojnika so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. S tremi zaporednimi točkami Domna Kotnika so kamniški odbojkarji izid na deseti točki še izenačili, toda v nadaljevanju je bila spet boljša domača ekipa, ki je z asom Gorazda Flisarja povedla z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu so bili večinoma v prednosti Sobočani, ki so po dveh zaporednih napakah Kamničanov povedli 11:6. Tokrat je bil Žiga Štern tisti, ki je poskrbel za izenačenje na enajsti točki, saj je dosegel štiri zaporedne točke, od tega dve z blokom. V nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu, Kamničani so svojega edina asa na tekmi dosegli preko Žana Novljana za izenačenje na 21. točki, prišli po napaki domače ekipe do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, toda Sobočani so s štirimi zaporednimi točkami, zadnji dve sta prispevala Aljoša Bogožalec in Detela prišli do zmage tudi v drugem nizu.

V tretjem nizu je bil v kamniški ekipi najbolj razpoložen Tonček Štern in prav z njegovim blokom so calcitovci povedli 13:11. Na servis Tineta Kvasa, nekdanjega igralca Calcita Volleyballa so Sobočani dosegli štiri točke zapored, a so na drugi tehnični odmor s točko prednosti vseeno odšli Kamničani, ki so še vodili z 20:19. V končnici so vajeti igre v svoje roke spet vzeli soboški odbojkarji, Detela in Bogožalec pa sta bila tista, ki sta dokončno potopila kamniško ladjo v Murski Soboti.

Napisal: Miha Štamcar