Naslovnica / NOVICE / Odprtje 24. spomladanskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi

Odprtje 24. spomladanskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi

V prireditvenem šotoru na hipodromu v Komendi so danes uradno odprli letošnji spomladanski kmetijsko-obrtni sejem 2019.

S promenadnim nastopom godbenikov Godbe Komenda in plesom Mažoretk Komenda se je opoldne pričela slovesnost ob odprtju 24. sejma v Komendi, na katerem se, na okoli 50.000 kvadratnih metrih površin, predstavlja in razstavlja približno sedemsto razstavljalcev.

Kljub slabemu vremenu, ki je že skorajda pravilo ob spomladanskem sejmu, je otvoritveno slovesnost spremljalo lepo število obiskovalcev in gostov, marsikdo pa je v Komendo pripotoval tudi iz drugega konca Slovenije, saj Komendski sejem velja enega izmed največjih in najbolj pestrih v državi.

Sejem so častno odprli predsednik Konjeniškega Kluba Komenda Lojze Lah, župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, predsednik odbora za sejme Stane Štebe, državni sekretar Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca in predstavnik gostov iz Sremske Mitrovice Mile Miloševič, s skupnim stiskom rok pa so odprtje še simbolno potrdili.

Slovesnost so poleg Godbe Komenda in Mažoretk Komenda popestrili tudi Folklorna skupina Društvo upokojencev Komenda s plesom in skupina Gašper s prijatelji z glasbo in glasbenim skečom.

 

Laura Hribar