Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Odprtje lovske preže v Eko resortu

Odprtje lovske preže v Eko resortu

V godiškem Eko resortu, v zvezi s katerim se že od samega začetka gradnje krešejo mnenja, je dopoldne potekalo slovesno odprtje domnevno največje lovske opazovalnice na svetu, ki naj bi bila, po mnenju investitorja, vpisana tudi v knjigo rekordov.

Uradno odprtje 18-metrov visoke lovske opazovalnice je bilo sicer precej manj slovesno od napovedi, kajti udeležbo na prireditvi sta, po mnenju Matjaža Zormana, direktorja podjetja Palmieri, zaradi nedavnega medijskega linča, odpovedala častna gosta, predsednik državnega zbora in ameriški veleposlanik v Sloveniji.

Mnenja se namreč ne krešejo zgolj okrog Eko resorta, ampak tudi okrog ogromne lovske preže, od katere pa so se uradne organizacije lovcev, tako Lovska zveza Slovenije, kot tudi lokalni lovci, povsem distancirali, saj so prenekateri izmed njih mnenja, da objekt znotraj ograjenega območja, v katerem se nahajajo domače živali, nima nobene zveze z lovom ter da pri vsem skupaj ne gre za lovsko prežo, ampak zgolj za lovski preži podoben razgledni stolp.

Prireditev ob odprtju nedvomno zanimivega objekta, ki je svojevrstna tesarska mojstrovina Janeza Bitenca, je v Eko resort, navkljub nekoliko mračnemu vremenu, privabila kar nekaj obiskovalcev, ki so se z zanimanjem povzpeli na prežo, katere odprtje so s trobljenjem rogov in strelom, pospremili lovci s Trdinovega vrha, sam stolp pa je, s pomenljivo priliko oz. molitvijo o zavisti in nagajanju, blagoslovil vedno dobrovoljni župnik Pavle Juhant.

Razgled na Kamniške planine z vrha razglednega stolpa danes sicer ni bil najlepši, kar pa razpoloženih obiskovalcev, ki jim je prerekanj o vsem skupaj bolj malo mar, ni prav dosti motilo, še posebej zato, ker so se po vzponu na lovsko prežo lahko, ob Podokničarjevih šalah in glasbi, pokrepčali tudi z brezplačnim gobovim in lovskim golažem.

 

Zaradi vseh zapletov in nasprotujočih si mnenj, ali je atraktivni turistični kompleks črna gradnja ali ne, je dogodek v Eko resort privabil tudi zelo veliko število novinarjev iz različnih medijskih hiš, ki bodo zagotovo poskrbeli, da se bo o vsem skupaj še dolgo in veliko govorilo, kar je vsekakor dobrodošla reklama.

Zanimivo pa je, da med prisotnimi obiskovalci ni bilo opaziti pomembnejših oz. vidnejših predstavnikov iz vrst politike, četudi se v letošnjem, super volilnem letu, kaj radi kažejo na vsaki pasji procesiji, kar najbrž kaže na to, bodo raje še nekoliko počakali in barvo svojih pirhov pokazali šele potem, ko se bo vroča Eko resortska godlja vsaj nekoliko zbistrila in ohladila.