Naslovnica / NOVICE / Odprtje prvega dela kolesarske poti Srednja vas – Loke

Odprtje prvega dela kolesarske poti Srednja vas – Loke

Pri Urhovčevem kozolcu na Lokah v Tuhinjski dolini je včeraj popoldne, v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina, potekala predstavitev zaključka izgradnje 1. dela kolesarske poti Srednja vas – Loke.

Prvi del urejene tuhinjske kolesarske poti, ki se trenutno razteza zgolj med Srednjo vasjo in Lokami, je trenutno resda dolg le dobrih 530 metrov, vseeno pa lahko rečemo, da gre za smel, zgleden, predvsem pa posnemanja vreden projekt, ki bi ga kazalo čim prej nadaljevati, saj bi s tem lahko celotna Tuhinjska dolina, od izvira, do izliva Nevljice, že v kratkem dobila varno in prijetno kolesarsko oz. peš povezavo s Kamnikom.

srednja-vas-loke-kolesarska-pot-3

Kolesarska pot med Srednjo vasjo in Lokami je namreč je nekakšna tuhinjska prva kolesarska lastovka, ki se je izvalila v zglednem sodelovanju krajanov, lastnikov zemljišč in Turističnega društva Tuhinjska dolina, pod vodstvom očeta snoviških term Ivana Hribarja, ki so z obema rokama zagrabili ponujeno priložnost ter ob izgradnji novega kanalizacijskega in vodovodnega omrežja sočasno uredili tudi kolesarsko pot. S tem so hkrati, na najboljši možen način, izkoristili dano priložnost, poskrbeli za varnost domačih kolesarjev in pešcev ter pripomogli k še večji turistično-rekreativni privlačnosti Tuhinjske doline, ki jo obiskuje tudi vse več kolesarjev.

srednja-vas-loke-kolesarska-pot-4

Zbrane na sinočnji prireditvi ob Urhovčevem kozolcu, ki se nahaja ob novi kolesarski poti, je nagovoril tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je o projektu dejal.

»Gre za seme, ki si želimo, da bo vzklilo. To je majhen del poti, ki je sedaj urejen za kolesarje in pešce, vizija in želja pa je, da se realizira celotna povezava Tuhinjske doline do Kamnika. To je začetek, ki je lepo sovpadel tudi s kohezijskim projektom. Dejansko so kolesarske in peš poti v večjih turističnih središčih in tudi pri nas že skoraj samoumevne in dobra popestritev ponudbe, ki povečuje kvaliteto bivanja tako za domačine, kot tudi za turiste, ki zahajajo v naše konce. Ta pot, ki je v tem trenutku dolga le dobrih 530 metrov, predstavlja začetek in želimo si, da bi skupaj z lastniki zemljišč in domačini čim prej lahko nadaljevali s projektom.

Iskrena Hvala vsem lastnikom zemljišč, ki ste podpisali služnosti, zahvala pa gre tudi Turističnemu društvu Tuhinjska dolina za pomoč pri realizaciji.«

srednja-vas-loke-kolesarska-pot-2